TikTok te ajută să-ți cauți un loc de muncă și să participi la interviu: unde te poți angaja

TikTok te ajută să-ți cauți un loc de muncă și să participi la interviu: unde te poți angaja

TikTok tinde să devină cea mai populară rețea de socializare, mai ales când vine vorba de partajat conținut video. Compania face însă eforturi semnificative pentru a atrage și mai mulți utilizatori, prin instrumente dedicate.

În mod tradițional, aplicația TikTok a fost asociată doar cu clipuri amuzante, dansuri cu o coregrafie mai mult sau mai puțin complicată și provocări mai mult sau mai puțin deștepte. Se pare însă că gigantul vrea să-și schimbe un pic imaginea în mentalul colectiv și, din acest motiv, se transformă într-un instrument de recrutare.

TikTok, instrumente de recrutare: cum îți găsești un job

Momentan doar în Statele Unite, TikTok a început un test care permite oamenilor ce își doresc un loc de muncă să aplice prin intermediul rețelei de socializare. Indiferent dacă sunt în căutarea unei poziții de începător, asociat sau senior, cei care se află în căutarea unui job, pot posta clipuri pe platformă cu eticheta #TikTokResumes .

Ca referință, Resume este echivalentul pentru CV în limba engleză. Practic, ești invitat să-ți faci o prezentare în format video pe care potențialii angajatori să o poată vedea. În același timp, a fost centralizată online și o listă cu toate companiile ce caută să facă angajări prin intermediul rețelei de socializare. Momentan sunt în jur de 40. Mai multe detalii despre noua inițiativă a companiei găsești pe această pagină web. Printre companiile partenere se numără Shopify, Target sau Detroit Pistons. Cei interesați au timp până pe 31 iulie să-și ”depună CV-ul”, fie el și în format video.

În comunicatul de presă care a însoțit această actualizare, cei de la TikTok ”cred că există o oportunitate pentru a aduce o valoare suplimentară existenței oamenilor cu TikTok prin îmbunătățirea utilității platformei ca un canal de recrutare”. În final, este clar că platforma încearcă să se distanțeze un pic de clipurile virale și să devină un pic mai utilă în mentalul colectiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: