Google Pixel 3 și Pixel 3 XL, lansate oficial: telefoanele bune, care nu te mai surprind
Cum am confirmat și în alte câteva materiale, Google Pixel 3 și Pixel 3 XL nu aveau cum să mai surprindă pe cineva în cadrul evenimentului organizat de către Google.
Noile telefoane ale gigantului din Mountain View reprezintă cel mai slab păstrat secret din industria de tech din ultimii ani. Specificațiile referitoare la noile aparate au ajuns online de câteva săptămâni, iar în ultimele zile nu am făcut decât să ne bucurăm de confirmări suplimentare pe marginea aceluiași subiect. Detaliile de fond contează însă mai puțin.
Google Pixel 3 și Pixel 3 XL sunt cele mai bune telefoane ale momentului, în aceeași măsură în care iPhone Xs, Galaxy Note 9 sau imininetul Huawei Mate 20 Pro sunt cele mai bune. În 2018, diferențele tind să fie de finețe. Majoritatea smartphone-urilor de top fac poze foarte bune, se comportă impecabil și arată frumos. Sunt departe de a fi spectaculoase din prisma designului, dar e greu să mai reinventezi aspectul estetic al unui telefon la ora actuală.
Google Pixel 3 și Pixel 3 XL, lansate oficial
Speculațiile contează însă mai puțin. Să vedem care sunt detaliile tehnice care aliniază creațiile Google cu Apple, Samsung, Huawei și nu numai.
În mare parte, cele două telefoane sunt foarte similare. Marea diferență este derivată din diagonala ecranului. Google Pixel 3 se ascunde în spatele unui ecran de 5,5 inci cu o rezoluție nativă de 1080 x 2160 pixeli cu un raport de aspect de 18:9 și un strat de protecție de Gorilla Glass 5. Fratele său mai mare are un ecran de 6,3 inci cu o rezoluție de 1440 x 2960 pixeli și un raport de aspecti de 18,5:9. Discrepanța de raport dintre cele două vine din faptul că Pixel 3 XL are o crestătură în partea de sus a ecranului, la fel ca iPhone X, în timp ce modelul mai micuț se rezumă la o ramă standard.
Ambele telefoane folosesc pentru procesare un Snapdragon 845 de la Qualcomm, SoC-ul de top al momentului. Octa-core-ul este asistat de 4GB RAM și o memorie internă de 64 sau 128GB, în funcție de bugetul fiecăruia.
Acestea sunt primele telefoane Pixel care suportă încărcarea wireless prin standardul Qi, iar cei de la Google oferă în acest scop, pentru achiziție suplimentară, un dock dedicat – Pixel Stand. Când îți fixezi telefonul în dock, te poți aștepta să-l folosești ca pe o boxă inteligentă cu Google Assistant. Îți poți verifica programările din calendar, poți afla când trebuie să pleci de acasă sau poți ajusta temperatura din casă și poți știnge becurile din casă, dacă ai echipamente smart home prezente în perimetru.
Google Pixel 3 și Pixel 3 XL – cât de bune sunt pozele
În contrast cu întreaga industrie, Google nu a introdus mai multe camere principale pe telefoanele sale. Asta nu înseamnă însă că vom vedea fotografii slabe, ci că este puțin probabil să detroneze liderul absolut în domeniul de la ora actuală – Huawei P20 Pro.
Google Pixel 3 și Google Pixel 3 XL folosesc un senzor principal de 12,2 megapixeli cu F/1.8, stabilizare optică de imagine și pixeli de 1,4 microni. Suportă filmarea în 4K la 30 de cadre pe secundă. Pentru selfie-uri, vei avea la dispoziție două camere de 8 megapixeli, un câmp larg de vizibilitate – 28mm și una cu câmp ultra-larg – 19mm. Mufa de căști lipsește de pe marginea telefoanelor.
Google Pixel 3 are un acumulator de 2915 mAh, în timp ce Google Pixel 3 XL sare până la 3430 mAh. Cele două telefoane suportă încărcare rapidă prin USB Type-C cu ajutorul tehnologiei PowerDelivery 2.0. Bateria nu este detașabilă, la fel ca în cazul celor mai multe telefoane moderne. Poți achiziționa telefoanele în trei culori: alb, negru și roz. Fiecare dintre nuanțe are un nume pretențios, dar acela contează mai puțin.
Cele două telefoane, în mod previzibil, vin preinstalate cu cea mai recentă versiune de Android. Este vorba de Android 9.0 Pie. În plus sau mai bine zis în minus, renunță în partea de jos la butoanele fizice în favoarea gesturilor. Asistentul virtual Google Assistant este mai bun ca niciodată în acest an și ar trebui să reușească să blocheze apelurile de tip spam cu o intervenție minimă din partea ta.