De ce telefoane premium, ca OnePlus 6, n-au încărcare wireless
Pe măsură ce încărcarea telefoanelor a devenit mai rapidă s-a dezvoltat și încărcarea wireless. Totuși, sunt telefoane premium, ca OnePlus 6, care n-au așa ceva. De ce?
Samsung s-a remarcat cel mai mult prin „încăpățânarea” sa de-a promova încărcarea wireless. Între timp, a trecut și Apple la așa ceva, doar că n-a livrat încărcătorul wireless promis în septembrie 2017. Acela e gândit pentru iPhone, Apple Watch și căștile AirPods.
OnePlus 6 e un telefon premium, anunțat în mai, care are specificații de top, dar de pe care lipsește încărcarea wireless. Directorul executiv Pete Lau a explicat într-un interviu recent de ce n-au inclus așa ceva.
„[O tehnologie pe care mi-o doresc este] încărcarea wireless RAPIDĂ. Fără compromisuri. Am testat și continuăm să testăm tehnologie de încărcare wireless, dar, deocamdată, nu avem nicio soluție care să îndeplinească cerințele noastre de viteză și ușurință în utilizare”, a spus Lau. „Această tehnologie, de asemenea, tot face telefonul mai gros și încălzește prea mult dispozitivul în timpul încărcării”.
Am început cu Apple, pentru că supraîncălzirea ar fi o problemă mare pentru AirPower, încărcătorul său wireless. Compania vrea să includă un cip și o versiune mai simplă de iOS, ca să asigure un flux de energie specific per dispozitiv.
În cazul OnePlus, dar și a altora producători, precum Huawei, miza a fost încărcare rapidă, extrem de rapidă, prin cablu. Astfel, dacă știi că prin cablu ți-ai luat într-o oră energie cât pentru întreaga zi, e o dezamăgire când aștepți prea mult după încărcarea wireless.
Sigur, asta e una dintre explicații. Cea de-a doua e că utilizatorii nu sunt prea obișnuiți cu acest tip de utilizare. Astfel, dacă nu există o cerere mare, nici interesul producătorilor nu prea există. În cazul Apple, miza e să demonstreze că poate, cu un singur dispozitiv, să-ți încarci toate dispozitivele Apple: ceas, căști, telefon, poate și tabletă pe viitor.