28 mai 2018 | 10:00

Acest laptop de 15 inci cântărește mai puțin de un kilogram

ACTUALITATE
Acest laptop de 15 inci cântărește mai puțin de un kilogram
Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Acer a anunțat și pregătește de lansare Swift 5, un laptop extrem de ușor, dar cu ecran imens (cel puțin pentru notebook-uri atât de ușoare). Și da, rulează Windows 10.

Acer Swift 5 continuă în aceeași direcție trasată de Swift 7 pe care l-am văzut la CES 2018. La evenimentul organizat de Acer în New York a fost anunțat Swift 5 cu cele două mari atuuri ale sale: ecran mare, greutate mică. Are ecran de 15,6 inci Full HD, Windows 10, processor Intel a opta generație și e actualizare pentru 2018 a modelului de 14 inci de anul trecut.

Primul impact e că marginile sunt foarte înguste, o raritate printre cele mai multe laptopuri din prezent. În fapt, Acer Swift 5 are margini de doar 5,87 mm, iar ecranul este tactil. Totodată, raportul ecran – corp este de 87,6%. Acer sustine că Swift 5 oferă tehnologia Acer Color Intelligence care ajustează în mod dinamic gamma și saturația în timp real. Astfel, optimizează culoarea ecranului și luminozitatea acestuia, fără întreruperi sau suprasaturație.

Acer Swift 5

Mai mult, cu tehnologia Acer BluelightShield poate fi ajustată emisiei luminii albastre a ecranului pe perioade lungi de utilizare. Altfel spus, nu îți vor mai obosi ochii atât de puternic când folosești laptopul noaptea.

Pe partea de conectivitate mai trebuie menționat și că Swift 5 este echipat cu tehnologia Intel Wireless-AC 9560 care oferă performanțe Gigabit wireless 2×2 802.11ac. Iar dacă te întrebi unde pui conținutul pe care îl descarci, ei bine, oferă până la 1 TB de stocare pe SSD și până la 16 GB memorie RAM. Evident, diferă în funcție de cât ești dispus să plătești.

[readmore]

Are port USB-C, două porturi USB clasice (iar unul cu funcționalitate de încărcare alte echipamente când laptopul este oprit), un port HDMI și un cititor de carduri SD. Swift 5 integrează un cititor de amprente, dacă vrei să uiți de parolă.

Vor fi anunțate detalii despre disponibilitate și preț în următoarea perioadă.

Acer Swift 5-3

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele