09 apr. 2018 | 11:15

Streaming ieftin pentru români: totul despre Apple Music

ACTUALITATE
Streaming ieftin pentru români: totul despre Apple Music

Apple Music este cel mai ieftin serviciu premium de streaming audio din România. De aceea, ar fi bine să înveți cum profiți la maxim de el.

În urmă cu câteva luni, detaliam experiența mea cu Apple Music după doar câteva zile de utilizare. Între timp, serviciul de streaming al gigantului din Cupertino a beneficiat de câteva schimbări, dar nu este mai scump, doar mai util. Acum pune accent și pe partea de conținut video pe care o are în cloud, nu doar pe muzică.

Apple Music poate fi experimentat timp de trei luni fără nici un fel de costuri pentru tine. Dacă ai mai multe conturi Apple, poți să repeți perioada de probă de mai multe ori, dar vei pierde playlisturile salvate, recomandările de la Apple și toată muzica descărcată pentru audiție offline.

Dacă decizi să te abonezi după perioada de probă, costul este de 20 de lei pe lună. Opțional, poți să plătești 30 de lei pe lună pentru același serviciu, cu opțiunea că atunci vei putea să împarți beneficiile cu până la șase conturi diferite de Apple, cu condiția să facă parte din familia ta și să le fi introdus la secțiunea Family Sharing sau Partajare Familială din Configurări – iCloud.

Dacă intri în aplicația Muzică pe iPhone vei fi invitat să-ți faci un cont trial de Apple Music. Poți să-ți faci cont imediat după ce ai văzut respectivul mesaj pe ecran sau o poți face din Configurări la Muzică.

Mecanismul este cât se poate de prietenos, iar la final, contul tău de iCloud și AppStore va funcționa și pentru streaming pe iPhone, iPad, Android, Mac sau un PC cu Windows, prin iTunes.

Apple music interfata

Interfața Apple Music este una cât se poate de prietenoasă și, după ce te-ai abonat, se integrează automat cu aplicația nativă de muzică. Dacă ai muzică sincronizată pe telefon anterior prin iTunes, vei avea posibilitatea să-ți fie urcată automat în Cloud și să o accesezi de pe orice dispozitiv Apple, Android sau sistem cu Windows.

În acest scop, vei fi întrebat dacă îți dai acordul să fie activată automat funcția iCloud Music. Confirmă cu OK.

Dacă ai telefonul în limba română, interfața Apple Music va fi tot în română. În partea de jos a ecranului ai cinci butoane. Primul este Bibliotecă și îți oferă acces facil la toată muzica pe care ai salvat-o de pe serviciul celor de la Apple.

Muzica descărcată pe care o poți asculta fără internet are o secțiunea specială. În plus, pe aceeași pagină, ai melodiile pe care le-ai ascultat de curând în ordine cronologică.

În opinia mea, cea mai interesantă este secțiunea Pentru dumneavoastră. Acolo găsești o serie de recomandări muzicale surprinzător de inspirate pornind de la muzica pe care o ai deja sau pe care ai ascultat-o. Dacă ți-ai legat contul de Facebook, poți începe să urmărești prietenii abonați la Apple Music pentru a vedea ce mai ascultă și alții, când tu intri în pană de idei.

Zona de explorare include albume noi, melodii proaspăt lansate, videoclipuri la calitate foarte bună și liste de redare pe o varietate foarte mare de subiecte care au fost create de echipa de audiofili din spatele Apple Music. Beats 1 este un post de radio la care are acces orice utilizator de terminale Apple. Dacă te abonezi la Apple Music, tot la Radio vei găsi o serie surprinzător de mare de posturi generate pornind de la genuri muzicale sau artiști.

Streaming ieftin tot ce poti sa faci cu Apple Music

Căutarea pe Apple Music mi se pare cea mai interesantă, pentru că rezultatele sunt împărțite pe secțiuni, iar sugestiile în timp real pentru momentul în care cauți sunt surprinzător de inspirate. Direct din rezultatele la căutare, apeși mai tare pe o piesă și o adaugi într-o listă de redare sau o partajezi cu un prieten.

La fel de ușor, poți salva un album întreg în bibliotecă. Ține doar de tine dacă îl descarci ulterior pentru acces offline printr-un tap pe norișor sau îl vei asculta pe viitor doar atunci când ai acces la internet. Dacă ar fi să reții un singur lucru din acest articol, obișnuiește-te să apeși mai tare pe piesele și albumele din Apple Music care te încântă sau să ții degetul pe ecran câteva momente.

Vei avea acces la funcții adiționale menite să eficientizeze procesul realizării unei colecții muzicale exhaustive.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele