Armata Română face angajări: ce trebuie să știi despre campanie
Armata Română încearcă să se pună din nou pe picioare, după ce anul trecut mai mult de 8.000 de cadre militare au părăsit instituția.
Ministerul Apărării Naționale a lansat o campanie prin care a scos la bătaie 6.400 de posturi. Numărul de posturi libere nu echivalează numărul demisiilor din 2017, însă e un început.
Așadar, în următoarea perioadă, Armata Română va încadra soldați, subofițeri, medici, psihologi și maiștri militari, în încercarea de a acoperi golurile lipsă. Mihai Fifor, Ministrul Apărării, declară că lucrurile vor intra în normalitate în curând, asta datorită bugetului alocat Armatei, mult mai mare față de anii trecuți.
Cum te angajezi în Armata Română
Astfel, dacă vrei să ai o carieră în Armata Română, pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt relativi simpli. În plus, cam ai idee ce ți s-ar cere dacă vrei să ocupi un post în Armata Română. În primul rând, trebuie să te prezinți la centrele de recrutare din apropierea ta. Acolo ți se va deschid un dosar de recrutare, la care se va adăuga și fișa de la vizita medicală.
Imediat după asta, urmează să adaugi la dosar copiile actelor clasice, ca cele de identitate, studii, cazier judiciar și altele.
Al doilea pas este etapa de selecție. MApN a pregătit câteva teste pentru a-ți verifica aptitudinile în domeniul militar. Și aici, cam ai habar cum vei fi testat. De la examinarea psihologica, până la probele de rezistență fizică cronometrată – în funcție de postul pe care vrei să-l ocupi – acestea sunt probe eliminatorii.
Candidații care nu trec de probe, pot solicita orientarea spre un alt post militar. Depinde de rezultatele obținute, însă.
Dacă ai trecut de ele, poți spune că acum urmează partea cea mai grea. Nu din punct de vedere fizic. Ai de dat un interviu de evaluare finală, unde ți se va nota capacitatea de exprimare și motivația.
[readmore]
Selecția se va întinde pe o perioadă de 24 de ore – pentru soldat sau gradat profesionist – și 48 de ore – pentru ofițer, maistru sau subofițer.
Salariile nu sunt neapărat dintre cele mai bune, dar anul acesta sunt cu mult superioare față de anii trecuți. MApN a crescut veniturile cadrelor militare cu aproape 20%, comparativ cu 2016. În plus, față de venitul lunar, se adaugă norma de hrană, care ajunge undeva la 1.000 de lei, plus vouchere de vacanță.