Armata română are vlogger oficial, pentru că de atât mai avea nevoie

Armata română are vlogger oficial, pentru că de atât mai avea nevoie

Armata română are un vlogger oficial care, conform Minsterului Apărării, vrea să vorbeasă relaxat despre lucruri serioase.

Sunt adorabile momentele când instituțiile publice vor să existe pe internet. De la pagini ca CFR Călători până la canale de YouTube, e ca și cum te-ai uitat la un om bătrân care vrea să meargă pe un monociclu. Așa e și armata României cu Radu Chirilă, student al Academiei Tehnice Militare.

El a debutat ca vlogger cu episodul întâi din „Povești din armată”. În video, afli cum a hotărât Chirilă să își înceapă cariera militară la 13 ani, de unde i se trage pasiunea și cum a mers admiterea la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Tânărul povestește, îmbrăcat în uniformă militară, că atunci când era mic era pasionat de Counter Strike și de jocuri asemănătoare.

Scânteia și dorința de a proteja patria au venit la 13 ani, când a văzut un video pe internet cu fotografii cu elevii de la Liceul Militar. Ideea de colegialitate și de uniformă i s-a părut atât de atrăgătoare, încât s-a hotărât că acolo vrea să ajungă și el. Chirilă a început să facă foarte mult sport, pentru a fi pregătit pentru proba sportivă.

Un efect visual de categorie D ca să placă vloggingul și la copii (sic).

El a subliniat și importanța învățatului pentru a putea intra la actualul Colegiu Național Militar „Ștefan cel Mare”. Înainte de a încheia, îți amintește că vor urma multe alte povești din armată, pe care le va împărtăși în episoadele viitoare. Doar nu sta cu sufletul la gură în așteptarea lor.

Clipul de mai sus a fost postat și pe contul de Facebook al Ministerului Apărării. Acolo, în zece ore, a primit mai mult de 1.000 de like-uri. Reprezentanții MAPN au scris în descrierea postării următoarele: „E vineri, Radu Chirilă, student al Academiei Tehnice Militare și primul vlogger din Armata României, este aici cu primul episod din Povești din armată.

[readmore]

Astăzi, Radu, vă povestește despre cum a hotărât, la 13 ani, să își înceapă cariera militară. De unde a venit această pasiune și cum a decurs admiterea la Colegiul Național Militar «Ștefan cel Mare» din Câmpulung Moldovenesc.”

Ei vor să vorbească relaxat despre lucruri serioase. Tu faci ce vrei, primul episod e mai jos.