13 feb. 2018 | 17:20

Panasonic anunță Lumix GX9, camera pentru iubitori de poze alb-negru

ACTUALITATE
Panasonic anunță Lumix GX9, camera pentru iubitori de poze alb-negru

Panasonic Lumix GX9 este o cameră foto mirrorless nouă de la acest producător. Are un senzor de 20 megapixeli și un mod nou pentru fotografii monocrom.

Pansonic Lumix GX9 va fi lansată cu un preț de 1.000 de dolari, pentru piața din Statele Unite ale Americii, și e la pachet cu un obiectiv 12 – 60 mm (non-Leica, adică nu-i versiunea premium mai bună). E o versiune actualizată a modelului Panasonic GX8, un vizor mobil (poate fi ridicată la 90 de grade), cu ecran tactil și cu senzor micro four thirds.

Panasonic Lumix GX9 nu are filtru low-pass, astfel că detaliile capturate ar trebui să fie mai bune, poate filma la rezoluție 4K cu 24 sau 30 cadre pe secundă și dispune de sistemul de stabilizare pe cinci axe. Totodată, poate cupla această stabilizare cu cea din obiectivele dotate cu stabilizare de imagine.

Camera poate surprinde imagini cu o cadență de până la nouă cadre pe secundă (30 fotografii RAW și 100 fotografii JPG), iar modul 4K Photo are și funcționalitatea Auto Marking, astfel că va captura acele cadre care sunt diferite de precedentele (ca să n-ai prea mult de sortat). Ecranul are 3 inci și se rotește la 80 de grade în sus și 45 de grade în jos.

În fine, Panasonic Lumix GX9 are un mod monocrom, denumit L Monochrome D, care ar trebui să replice cât mai bine aspectul de film. Altfel spus, aplică zgomot artificial ca să imite textura filmului. Camera foto va fi disponibilă din martie, iar ca accesorii vei mai putea cumpăra un vizor (20 de dolari) și un grip pentru mână (60 de dolari).

[readmore]

În această perioadă, Panasonic organizează un eveniment în care prezintă cele mai noi tehnologii pregătite pentru 2018. Camera Panasonic Lumix GH5S a fost deja anunțat, urmează electrocasnice, gadgeturi de îngrijire personală și sisteme audio și televizoare. Mai jos vezi cum arată și cum funcționează noua cameră Panasonic.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele