30 ian. 2018 | 18:00

Obiceiurile tinerei generații duc la economie de energie electrică

ACTUALITATE
Obiceiurile tinerei generații duc la economie de energie electrică

Obiceiurile americanilor au un impact pozitiv asupra mediului, dar și asupra bugetului alocat pentru energie. Astfel, faptul că stau mai mult în casă duce la economisirea simțitoare a energiei. 

În 2o12, americanii au petrecut cu opt zile mai mult în casă în comparație cu 2003, potrivit unui studiu. Deși la o primă vedere acest lucru înseamnă că au utilizat mai multă energie prin menținerea becurilor și a televizoarelor aprinse, lucrurile nu stau chiar așa. Faptul că nu au mai ieșit din casă înseamnă că, afară, sunt mai puțini oameni care se plimbă prin mall-uri, magazine și cafenele, deci mai puțină energie folosită în instituții și centre comerciale.

Per total, în 2012 au fost economisite 1.700 de miliarde de unități termice britanice (BTU) de căldură sau 1,8% din totalul național, potrivit unei analize publicate în Joule.

Datele au arătat că, în 2012, americanii au petrecut cu o zi mai puțin pe drumuri și o săptămână mai puțini în alte clădiri decât casele lor, comparativ cu un deceniu mai devreme. Tendința de a sta în casă și de a nu ieși prin oraș este puternică pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani: tinerii au petrecut cu 70% mai mult timp în casă decât restul populației.

La celălalt capăt al spectrului de vârstă, persoanele de peste 65 de ani au fost persoanele care au petrecut mai mult timp în afara casei, în comparație cu 2003. Acum, cercetătorii vor să analizeze schimbările consumului de energie și din alte țări, ca urmare a schimbărilor stilului de viață.

Este destul de dificil să afli motivele exacte ale acestor modificări, dar autorii studiul sugerează că este o combinație de muncă la distanță și servicii, ca cele de streaming video și cumpărături online. Odată cu flexibilitatea de la locul de muncă, Amazon Prime și Netflix nu-ți mai dau niciun motiv să ieși din casă.

Chiar și așa, oamenii de știință spun că timpul petrecut în aer liber este mult mai benefic și asta pentru că reduce stresul, iar întâlnirile face-to-face contribuie la menținerea relațiilor. Reducerea consumului de energie este un lucru bun, da, dar asta nu înseamnă că ajuți planeta distrugându-te pe tine.