02 nov. 2017 | 16:13

Digi Mobil reduce tarifele de roaming

ACTUALITATE
Digi Mobil reduce tarifele de roaming

Digi Mobil a luat decizia de a aplica o nouă reducere de preț tarifelor de roaming din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European.

RCS & RDS a anunțat recent că, începând cu luna decembrie 2017, tarifele de roaming aplicabile pentru Uniunea Europeană și pentru Spațiul Economic European. Astfel, tarifele pentru minute, SMS-uri și pentru traficul de date vor fi cu până la 50% mai mici decât în prezent.

Noile tarife de roaming la Digi Mobil

Datele mobile folosite în roaming beneficiază de o reducere consistentă în rețeaua Digi Mobil, prețul scăzând cu 47%. Scăderea aduce prețul pe MB de la 0,00637 la 0,00336 euro, ceea ce înseamnă că pentru 1 GB de trafic în roaming vei plăti 3,36 euro.

Apelurile inițiate din UE/SEE către un număr din România beneficiază de o reducere de preț cu 30,64%, astfel că un minut va costa acum 0,0215 euro, față de 0,031 euro, până acum. În cazul apelurilor primite, tariful de roaming rămâne același, 0,0108 euro pe minut.

Și în cazul SMS-urilor trimise din UE/SEE către numere din România prețurile scad cu 50%, astfel că de la 0,01 euro pe SMS vei plăti doar 0,005 euro. Dacă primești mesaje în roaming, nu vei avea de plătit niciun cost suplimentar.

E important de reținut că tarifele de mai sus nu includ și TVA. De asemenea, e bine de știut că SEE, sau Spațiul Economic European cuprinde statele membre ale Uniunii Europene, alături de Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Destul de interesantă noua mutare a celor de la RCS & RDS, având în vedere că ei au fost primii care au solicitat ANCOM posibilitatea de aplicare a unor supratarife pentru roaming. Și ceilalți operatori au început să crească tarifele de roaming în ultima vreme.