29 oct. 2017 | 13:32

Inteligența artificială care scrie propriile povești de groază

ACTUALITATE
Inteligența artificială care scrie propriile povești de groază

Stephen King chiar are un rival, la fel și scenariștii de la Saw. Există un nou scriitor de ficțiune de groază și nu este uman.

Un program de inteligență artificială dezvoltat de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) își scrie propriile povești înfricoșătoare. Shelley AI este numită după Mary Shelley, scriitoarea care a lumii romanul Frankenstein.

AI s-a dezvoltat din fluxul de povești care permite utilizatorilor să-și împărtășească propria poveste inspirată de Shelley. În fiecare oră, programul pune o poveste pe contul său de Twitter. Apoi, depinde de utilizatori dacă vor să se alături lui Shelly pentru a crea o continuare mult mai înfricoșătoare. „Shelley colaborează cu oamenii, învățând din coșmarurile lor și creând cele mai bune povești înspăimântătoare”, a scris dezvoltatorii MIT pe site-ul Shelley.

În ciuda problemelor gramaticale, nu este un început îngrozitor pentru un AI care abia a început să învețe cum să scrie. Shelley scrie despre moarte și sinucidere, în general, însă se încumetă să creeze și ficțiuni bazate pe exorcizare.

Acesta este cel de-al doilea software MIT, special creat pentru Halloween. Anul trecut, inginerii au creat mașina de coșmar. Acest sistem a folosit AI pentru a genera imagini terifiante și neliniștitoare, asta după ce peste două milioane de persoane au votat lucrul de care se temeau cel mai mult. Mașina de coșmar a fost una dintre primele inteligențe artificiale, care a determina dacă AI ar putea să înregistreze frica și alte emoții ale oamenilor.

AI a beneficiat de o mulțime de oportunități creative în ultimii ani. Ele pot să compună muzică în stilul lui Beethoven, să facă simfonii și chiar să creeze artă. Mulțumită MIT, putem adăuga acum „horror fiction” pe lista respectivă. În orice caz, la cât de mult evoluează inteligența artificială, în curând ne-am putea baza mai mult pe ea, decât pe talentul artistic dobândit sau înnăscut al oamenilor.