Cum va transforma inteligența artificială spionajul

Cum va transforma inteligența artificială spionajul

Analiștii de informații vor avea o muncă mult mai ușoară de acum încolo, cu ajutorul inteligenței artificiale (AI). Ei nu vor mai sorta și alege din sutele de dosare primite datele importante pentru a face un raport, ci vor primi unul gata făcut pe birou.

Sistemele de inteligență artificială excelează la manipularea cantităților mari de informații. Algoritmii de învățare ai mașinilor îndeplinesc eficient sarcinile, iar cercetătorii din acest domeniu antrenează algoritmi și rețele neurale. Le alimentează cu date și le lasă să învețe din ele.

Primer a dezvoltat un sistem AI care vizează sporirea eficacității unui analist de informații la o agenție de spionaj. O primă misiune a analistului este să înțeleagă lumea din jurul lui, spune Sean Gourlei, fondatorul și directorul executiv Primer. Astfel, AI poate monitoriza fluxul de date și poate selecta evenimentele semnificative dintr-o regiune.

AI creată de Primer se ocupă atât cu citirea informațiilor respective, cât și cu scrierea raportului și automatizarea proceselor. Cu alte cuvinte, tipul de sarcină intensivă pe care un birou ar aloca-o unui cercetător junior va fi preluată de Primer. Astfel, analistul în loc să se confrunte cu un flux de sute de documente, are doar un proiect de raport pe care el îl poate edita în cele din urmă.

Algoritmul de inteligență artificială creează versiunea inițială a unui raport și, spre deosebire de un om, nu obosește și nu va pierde detalii pe care a fost programat să le captureze. In-Q-Tel, o organizație care funcționează ca o punte între agențiile americane de informații și companii noi, a investit deja în Primer. Și are deja concurență. Veritone, o altă companie, este specializată în abordarea unor date nestructurate ca fișiere audio și video. Oferă deja peste 100 de motoare AI diferite, care se concentrează pe manipularea datelor primite.

Citește și: