Trucuri pentru Netflix pe care trebuie să le știi
Aceste trucuri te vor ajuta să folosești Netflix mai eficient și să te bucuri mai mult de serile cu maraton de serial. Bonus, ai și câteva combinații de taste care să te ajute să economistești timp.
Din ce în ce mai mulți oameni renunță la programele tradiționale în favoarea serviciilor de streaming. Mai mult de 100 de milioane de oameni din întreaga lume aleg să-și petreacă timpul cu Netflix și asta pentru că aici poți să vezi ce vrei, când vrei și cum vrei.
Cu toate acestea, Netflix nu face întotdeauna viața mai ușoară. Sistemul de rating este îngrozitor, iar setările și opțiunile sunt rare. Am făcut o listă cu câteva caracteristici ascunse și instrumente de la terți pentru a-ți face viața mai ușoară. Cu ajutorul acestor trucuri și a câtorva add-on-uri simple, vei obține o experiență mai bună în ceea ce privește serviciul.
Pe Netflix faci maraton de filme cu prietenii de la distanță
Cu Showgoers, faptul că partenerul tău se află la kilometri distanță nu este o problemă. Extensia Chrome generează un cod de invitație care, atunci când este utilizat pentru a te conecta la Netflix, sincronizează automat fluxurile tale. Cu Showgoers poți organiza și maratoane de filme cu un întreg grup de prieteni.
Serviciul video-chat Rabbit, care este disponibil și ca extensie Chrome, oferă o funcție similară. Cu doar un singur click poți partaja conținutul browser-ului tău, cu până la 15 prieteni.
Poți rămâne pe Netflix chiar dacă deschizi alte ferestre
Îți place să te uiți la Netflix în timp ce lucrezi sau îți faci temele. E de înțeles, toți o facem. Totuși, este foarte neplăcut când Netflix dispare mereu, ori de câte ori te muți sau treci prin diferite ferestre. Ei bine, există o soluție, cel puțin pentru macOS. Helium poate rămâne mereu în prim-plan. Indiferent de ceea ce faci pe desktop, Netflix va rămâne mereu la vedere. Din păcate, nu există încă o alternativă bună pentru Windows.
Serviciul are alternativă pentru internetul slab
Poți regla fluxul tău Netflix printr-un manager secret de streaming, pe care îl poți accesa folosind următoarea combinație de taste, atunci când trimiți un flux audio: PC/MAC: shift, ctrl, right alt+S.
Cu această combinație rapidă, poți alege o lățime de bandă pe care videoul tău are permisiunea de a o folosi. Același lucru este valabil și pentru ratele de biți audio. Este util dacă vrei să obții un flux neîntrerupt atunci când folosești Wi-Fi pe tren sau accesezi un internet lent la un hotel. CDN sau Network Delivery Network este serverul prin care poți viziona filmele. Dacă ești convins că internetul tău este de vină, poți schimba cu ușurință sursa fluxului.
Încă te mai uiți sau dormi?
Probabil că ai mai experimentat asta: Vrei să vezi toate episoadele Star Trek: Deep Space Nice, dar Netflix îți întrerupe fluxul și te întreabă dacă încă te mai uiți. Bineînțeles, răspunsul tău este da. Poți să oprești asta, cel puțin în Chrome, prin extensia Flix Assist. Doar reîncarci Netflix și voila.
Netflix colaborează cu IMDB să afli ratingul filmelor
Netflix a trecut de la sistemul său de rating de cinci stele la un model de tip thumbs-up-thumbs-down la începutul anului 2017. Acesta a fost destinat îmbunătățirii recomandărilor, însă a fost dificil să se spună la prima vedere dacă un film este bun sau rău. Extensiile de browser pot ajuta și aici.
Rateflix pentru Chrome inserează ratingurile IMDb în descrierile și barele de redare ale Netflix. Pentru filme, va include chiar și ratingurile de pe Rotten Tomatoes. Cu evaluări IMDb pentru Netflix, vei putea să inserezi evaluări IMDb în colțurile din dreapta de sus ale imaginilor video și de serie, care apar în timpul navigării. Din păcate, nu există alternative pentru Firefox și Safari.
Codurile care te ajută să găsești filme pe Netflix
Pe Netflix poți găsi filme, serii și documentare de toate genurile. Dar acestea sunt adesea aruncate în câteva categorii generale, cum ar fi de groază, acțiune sau comedie. Cel puțin în interfața ta standard de utilizare. Dar, în realitate, algoritmul de recomandare al Netflix sortează conținutul său în sub-genuri numeroase și fin divizate.
Ai acces la acestea cu coduri specifice. Cu codul 12443, de exemplu, poți găsi toate filmele de box office, cu 10398 poți accesa toate filmele japoneze și cu 947 poți găsi toate filmele de groază. 3519 este rezervat comediilor pentru adolescenți, 63782 pentru filmele din Noua Zeelandă și 45028 pentru filmele gotice care au loc pe mare. Vrei să-l încerci? Doar adaugă codul pentru sub-genul dorit în această adresă URL: netflix.com/browse/genre/CODUL-AICI
Enhancer pentru extensia Chrome de pe Netflix , pe de altă parte, extinde lista de genuri direct în interfața Netflix. Nu include toate categoriile, dar adaugă zeci de chestii utile.
Subtitrările sunt îmbunătățite pe Netflix
Mergi în pat noaptea când vizionezi GANTZ 0, care are numai fișiere audio japoneze și în engleză, deci, schimbi subtitrările. Dar sunt prea mici sau prea slabe. Spre deosebire de discurile Blu-ray sau DVD-urile, poți face multe pentru a ajusta subtitrările pe Netflix. În contul tău puteți accesa pagina Aspect de subtitlu , unde puteți ajusta dimensiunea și culoarea scrisului. De asemenea, poți modifica dacă liniile de subtitrare ar trebui să aibă o umbră sau să fie transparente.
Cum poți să vezi cine ți-a accesat contul
Cei care accesează Darknet intră mereu în liste cu zeci de conturi sparte. Iar oamenii se bucură cu plăcere de ele. Ați primit vreodată un mesaj de la Netflix spunând că ați fost conectat la prea multe dispozitive? Sau a apărut o serie în bara „Privită recent” pe care nu ați mai văzut-o niciodată? Este posibil ca altcineva să îți utilizeze contul.
Cea mai bună modalitate de a verifica acest lucru este să selectezi „Cont” din meniu și apoi să faci click pe ” Activitatea de vizualizare”. Aici veți găsi o listă completă a tot ceea ce ați vizionat vreodată. În secțiunea „Acces recent la cont”, pe de altă parte, poți vedea care dintre dispozitive au accesat ultima dată contul tău. Dacă vezi intrări de care nu-ți aduci aminte, ar trebui să îți schimbi parola cât mai repede posibil.
Trimite-le și altora sugestii de filme
Nu, nu poți găsi tot ce dorești să vezi pe Netflix. Dar puteți face ceva în acest sens: trimiteți o solicitare. Vrei un anumit spectacol sau un film obscur pe care nimeni nu știe să-l fi prezentat Netflix? Aici poți trimite solicitări și sugestii. Și dacă luăm în considerare ce spune compania, cererile tale vor fi luate în serios.
Joacă la ruletă filmul pe care să-l vezi
În ciuda sutelor de filme și seriale, încă nu știi la ce să te uiți. De ce să nu alegi la întâmplare cu ReelGood? Pur și simplu alegi un gen, un rating minim, actorii tăi preferați și apoi poți lăsa la întâmplare ceea ce vei viziona.
Mai ales când îți împarți contul Netflix cu partenerul, prietenul sau colegul de cameră, este practic obligatoriu. În acest fel, nu trebuie să ai filme de groază sau o serie nemaipomenită de Marvel. Dar, în general, având mai multe profiluri este util.
Ca și alte servicii, Netflix are, de asemenea, comenzile rapide și combinații de taste care fac din experiența utilizatorului una mai rapidă, dar nici una dintre ele nu folosește, de fapt, pentru că nimeni nu le cunoaște sau nu le vede. Deci, pentru a încheia, iată o listă mică destinată să cruțe orice click inutil:
- Space/Enter key – Redare și pauză
- Page up – Redare
- Page down – Pauză
- F – Fullscreen
- Esc – Ieșire fullscreen
- Shift + Săgeată stânga –Derulare înapoi
- Shift + Săgeată dreapta – Derulare înainte
- Săgeată sus – Crește volumul
- Săgeată jos – Scade volumul
- M – Comutare silențioasă