26 mart. 2024 | 16:06

Noua funcție de la WhatsApp care-ți face viața mai ușoară: Ce se-ntâmplă cu mesajele

ACTUALITATE
Noua funcție de la WhatsApp care-ți face viața mai ușoară: Ce se-ntâmplă cu mesajele

WhatsApp introduce posibilitatea de a evidenția mai multe mesaje într-o conversație.

Noua funcție de la WhatsApp

În luna decembrie a anului trecut, WhatsApp a lansat posibilitatea de a evidenția mesaje în conversațiile individuale și de grup. Cu toate astea, puteai evidenția doar un singur mesaj într-o conversație.

Acest lucru se schimbă acum, deoarece CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, și șeful WhatsApp, Will Cathcart, au anunțat că utilizatorii pot acum să evidențieze până la trei mesaje în conversațiile individuale și de grup.

Cum vor arăta mesajele evidențiate pe WhatsApp

Cum procedezi

Astfel, utilizatorii pot evidenția diferite tipuri de mesaje, inclusiv text, imagini și sondaje. Pentru a evidenția un mesaj, trebuie să apăsați lung pe acesta, să selectați „Anexare” din meniu și să selectați durata. Mesajul va fi evidențiat pentru șapte zile în mod implicit, dar puteți să-l evidențiați și pentru 24 de ore sau 30 de zile. După această perioadă, mesajul va fi automat șters de la evidențieri, dacă nu este șters manual.

De asemenea, atunci când faceți clic pe mesajul evidențiat, puteți naviga la întregul mesaj în cadrul conversației. În conversațiile de grup, administratorii grupului pot permite membrilor să evidențieze mesaje, iar atunci când un mesaj este evidențiat, toți membrii acelui grup sunt notificați despre acest lucru.

Cu toate acestea, utilizatorii care se alătură unui grup după ce un mesaj este evidențiat nu-l vor vedea. Mai mult, cei care nu au istoricul conversației de grup sau au șters mesajul înainte să fie evidențiat nu-l vor vedea nici ei.

În plus, WhatsApp testează o nouă opțiune care va permite utilizatorilor să transforme mesajele vocale în text.

Această nouă opțiune va permite utilizatorilor să transforme mesajele audio în text, fiind utilă în medii zgomotoase sau pentru persoanele cu probleme de auz. Procesul de transcriere are loc local pe dispozitiv, fără a fi nevoie să treacă prin cloud, iar lansarea oficială va avea loc în curând pentru toate platformele, scrie presa străină.