04 ian. 2024 | 17:04

Interes imens pentru Jocurile Olimpice 2024. Cât costă o cameră la hotel în ziua ceremoniei de deschidere

SPORT
Interes imens pentru Jocurile Olimpice 2024. Cât costă o cameră la hotel în ziua ceremoniei de deschidere

Interesul pentru Jocurile Olimpice din Franța 2024 este uriaș. Hotelurile din Paris şi-au triplat tarifele pentru noaptea ceremoniei de deschidere, care va avea loc pe 26 iulie, conform unui studiu al unei organizaţii de consumatori. Iată cât a ajuns să coste o cameră.

Cât a ajuns să coste o cameră de hotel la JO 2024

La finele lunii decembrie 2023 s-a efectuat un sondaj la 80 de hoteluri de trei şi patru stele din Paris, pentru noaptea din 26 iulie, ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice. Concluzia a fost că hotelurile din capitala Franței şi-au triplat tarifele pentru evenimentul respectiv.

Astfel, o cameră dublă costă 1.033 euro în medie, comparativ cu 317 euro, tariful nopţii din 12 iulie, cu două săptămâni mai devreme, potrivit sondajului UFC-Que Choisir, citat de Agerpres. De asemenea, 50% dintre aceste hoteluri au raportat că toate camerele au fost deja rezervate în acea noapte, în timp ce 30% necesită o rezervare minimă de cel puţin două nopţi, iar unele până la cinci nopţi. Sejurul minim necesar mediu a fost de 3-4 zile, pentru un cost mediu de 867 de euro pe noapte.

Un hotel de trei stele şi-a majorat tariful pentru o cameră dublă la 2.083 de euro, faţă de 304 de euro cu două săptămâni mai devreme, în timp ce un hotel de patru stele necesita o rezervare minimă de patru nopţi la 2.095 de euro pe noapte. Se așteaptă ca aproximativ 16 milioane de oameni să viziteze zona Parisului pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice.


Snoop Dogg, la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Cunoscutul rapper american Snoop Dogg a anunţat că s-a alăturat echipei NBC de comentatori şi consultanţi, difuzorul american al Jocurilor Olimpice de la Paris din această vară. El va vizita locurile emblematice din oraş, va asista la competiţii şi se va întâlni cu sportivi, prietenii şi familiile lor.

Rapperul a mai comentat și JO de la Tokyo, unde recenziile lui alături de Kevin Hart au ajuns virale.

Să sărbătorim, să facem aceste Jocuri de neuitat, să învingem concurenţa şi fie ca cei mai buni să strălucească precum aurul”, a declarat artistul într-un comunicat.

Citește și: Simona Halep va fi la Jocurile Olimpice de la Paris, indiferent de decizia TAS: „Voi face totul pentru asta”

Într-o înregistrare video publicată pe contul de X (fost Twitter), Snoop Dogg apare în noaptea de Anul Nou dansând în faţa Turnului Eiffel pe muzică rap.

Măsuri speciale de securitate la Paris

Aproximativ 15.000 de militari vor fi mobilizaţi pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din vara anului 2024, dintre care 10.000 vor fi dislocaţi în regiunea capitalei Franţei.

Numai pentru securitatea siturilor de competiţie, aflată în responsabilitatea organizatorilor JO, sunt necesari între 17.000 şi 22.000 de agenţi de securitate. Astfel, au fost selectate deja 37 de companii private de securitate, pentru 138 de loturi din cele 200 pe care COJO le va atribui.

Citește și: Nadia Comăneci, o stea strălucitoare în istoria gimnasticii în România: Singura națiune cu un 10 perfect

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024, iar România are o delegație de peste 60 de sportivi la competiția care va avea loc pe malul Senei.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele