16 dec. 2023 | 17:39

„Probabil va fi finalul carierei mele”. Simona Halep face dezvăluiri incredibile despre suspendare și scandalul dopajului

SPORT
Euronews - Simona Halep

Simona Halep a declarat într-un interviu oferit presei internaționale că o pierdere a procesului la TAS va însemna, cel mai probabil, sfârșitul carierei sale în tenis. Evenimentul nu poate fi decât catastrofal, mai ales că jucătoarea din Constanța își susține nevinovăția. Ce a spus despre Patrick Mouratoglu.

Simona Halep, interviu la Paris despre dopaj

Scandalul dopajului Simonei Halep, care a făcut furori în tenisul internațional, se apropie de final. În februarie 2024, jucătoarea de tenis din Constanța se va prezenta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausann, pentru a încerca să își demonstreze nevinovăția pentru ultima dată.

La Paris, tenismena româncă a oferit un interviu în care a făcut dezvăluiri incredibile despre scandalul dopajului. A vorbit inclusiv despre echipa antrenorului său, Patrick Mouratoglu, de care s-a despărțit și cu care a discutat, ultima dată, în urmă cu câteva luni.

Tenismena, dezamăgită de Patrick Mouratoglou

Simona Halep a mărturisit că îi este foarte greu, ca sportiv profesionist, să aștepte. A acceptat acest lucru însă, pentru că nu a putut să facă altceva. Scandalul dopajului va ajunge la final în curând, fiindcă tenismena va sta față-n față cu judecătorii. A precizat că inclusiv sănătatea mentală i-a fost afectată.

Patrick Mouratoglou și-a recunoscut vina în scandalul în care este implicată Simona Halep. Antrenorul a vorbit despre situația ce a condus la suspendarea sportivei pentru 4 ani. Jucătoarea de tenis a mărturisit, la Paris, că și-ar fi dorit ca francezul să fi făcut asta mai devreme, în scandalul dopajului.

Ce a spus despre încrederea în echipa francezului

Tenismena a explicat că a încetat să lucreze cu Academia Mouratoglu de ceva timp. Nu i-a fost deloc ușor, ci greu, fiindcă a avut mereu încredere în echipele cu care a lucrat, inclusiv cu cele din trecut. Sportiva a explicat că, dacă are încredere, are șanse mai mari de a atinge performanța maximă.

Pe viitor însă, dacă va scăpa de suspendarea atât de lungă, nu știe cum va proceda. Simona Halep a mărturisit că încrederea ei este zdruncinată. Sportiva a precizat că nu știe dacă va mai avea încredere în echipele cu care va lucra, acesta fiind unul dintre principiile sale de bază.

Află detalii: Jurnaliștii americani l-au criticat pe Patrick Mouratoglou după reacția în cazul Simona Halep: ‘Vine târziu’

„Probabil va fi finalul carierei mele”

Întrebată dacă o decizie a Curții de Arbitraj Sportiv împotriva ei ar putea să însemna sfârșitul carierei în tenis, Simona Halep a răspuns afirmativ.

„Așa cred. Da (probabil va fi finalul carierei mele – n.r.), pentru că patru ani înseamnă mult, la vârsta mea cel puțin. Pentru un sportiv care a făcut timp de 25 de ani acest lucru în fiecare zi și și-a dedicat viața tenisului și sportului, nu știu cum va fi, dar este catastrofal.

Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil va fi sfârșitul carierei mele, da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal”, a declarat Simona Halep, într-un interviu Euronews.