11 dec. 2023 | 19:47

Povestea tristă a „celei mai urâte femei din lume”. Sacrificiile pe care le-a făcut Mary Ann Bevan de dragul copiilor săi

ACTUALITATE
Povestea tristă a „celei mai urâte femei din lume”. Sacrificiile pe care le-a făcut Mary Ann Bevan de dragul copiilor săi

În Anglia anilor 1.900, o mamă a patru copii pe nume Mary Ann Bevan devenea „cea mai urâtă femeie din lume”.

De altfel, femeia și-a asumat acest titlu benevol, considerând-o o modalitate de a-și întreține copiii.

Vezi și: Înșelată, abandonată, lăsată singură cu un copil de „craiul” vremurilor trecute. Drama Olgăi Tudorache, marea actriță a României

Povestea tristă a „celei mai urâte femei din lume”. Sacrificiile pe care le-a făcut Mary Ann Bevan de dragul copiilor săi

Mary Ann Bevan – înainte să se îmbolnăvească și după

Boala de care suferea Mary Ann Bevan

Femeia, considerată cea mai urâtă din lume, nu a fost întotdeauna definiția urâțeniei. Bevan era, de fapt, o femeie atractivă în tinerețe, înainte de a se îmbolnăvi acromegalie.

Afecțiunea cu pricina este o tulburare a glandei pituitare care produce hormoni de creștere în exces și poate determina adulții să înceapă din nou să crească brusc.

Mâinile și picioarele se pot umfla, iar structura osoasă schimbă trăsăturile faciale. Fața lui Bevan a devenit, astfel, grotească, crescându-i fruntea, maxilarul, dar și nasul.

Mary Ann s-a născut în anul 1874, lucrând ca asistentă medicală și căsătorindu-se în 1903 cu un fermier din Kent, pe nume Thomas Bevan, cu care a avut patru copii.

Thomas a murit brusc în 1914. Se spune că acromegalia văduvei s-a manifestat după moartea lui, deși alte surse afirmă că boala se instalase deja de dinainte.

povestea trista a celei mai urate femei de pe planeta, mary ann bevan 2

Mary Ann Bevan

Vezi și: Drama actriței care a cucerit Hollywood-ul, ca mai apoi să îl îndolieze. Ce s-a întâmplat cu protagonista din „Treisprezece femei” VIDEO

Decizia grea pe care a luat-o de dragul copiilor ei

Bevan a decis să-și capitalizeze aspectul tot mai deteriorat pentru a ajuta la susținerea familiei sale numeroase, astfel că s-a înscris într-un concurs local intitulat „Cea Mai Urâtă Femeie” și a întrecut 250 de concurente.

Anunțul original, plasat de un agent britanic pentru circul Barnum și Bailey, suna astfel: „Cautăm: cea mai urâtă femeie. Nimic respingător, mutilat sau desfigurat. Salariu bun garantat și angajament pe termen lung pentru aplicanți. Trimiteți o fotografie recentă”.

Evident, femeia a fost acceptată și nevoită, în schimbul banilor, să îndure privirile dezgustate ale spectatorilor timp de ani de zile, doar pentru a-și hrăni și educa copiii.

În cele din urmă, Bevan a reușit să-și atingă scopul de a-și susține copiii, câștigând 50.000 de dolari, echivalentul aproximativ a 800.000 de dolari în banii de astăzi.

Mary Ann a decedat în anul 1933, la vârsta de 59 de ani.

Vezi și: Drama de pe plaja ‘Trei Papuci’, unde are loc Neversea. Puțini cunosc de unde vine numele locului

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele