16 nov. 2023 | 17:05

Cristi Borcea, dezvăluiri din perioada în care a fost în închisoare. Ce făcea cu Victor Becali în celulă: ”M-am specializat”

SPORT
Cristi Borcea, dezvăluiri din perioada în care a fost în închisoare. Ce făcea cu Victor Becali în celulă: ”M-am specializat”

Cristi Borcea a fost condamnat în două dosare și a stat aproape cinci ani în închisoare. Fostul șef al lui Dimona a făcut dezvăluiri din perioada petrecută în spatele gratiilor și a povestit ce făcea împreună cu Victor Becali în celulă, la penitenciarul Poarta Albă.

Două condamnări pentru Cristi Borcea

În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare în ”Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste patru ani de închisoare.

În februarie 2019, Cristi Borcea a fost din nou condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în ”Dosarul Retrocedărilor”, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după nouă luni.

Cristi Borcea, dezvăluiri din perioada în care a fost în închisoare. Ce făcea cu Victor Becali în celulă: ”M-am specializat”

Cristi Borcea a fost acționar la Dinamo.

”Măturam holul secției”

Cristi Borcea a mărturisit că nu i-a fost deloc ușor în închisoare, dar l-a ajuttat mult faptul că i-a avut alături pe frații Becali, condamnași și ei în ”Dosarul Transferurilor”. Cei trei se ajutau reciproc și făceau tot ce puteau pentru a pleca în permisie. Ei nu se fereau nici de munca de jos și Cristi Borcea a povestit cum își împărțeau sarcinile în celulă.

”Am dormit cu Victor în aceeași cameră patru ani, cred. Giovanni s-a eliberat mai devreme. Eu eram cu spălatul, Victor cu mâncarea, fiecare făcea ceva. Spălam vasele, rufele aveam mașină. Mă sculam la cinci jumate dimineața, măturam holul secției și unde stătea jandarmul și după dădeam cu mopul.

Citește și: Câți copii are Cristi Borcea, de fapt. De ce afaceristul are „în întreținere peste 50 de persoane”

M-am specializat, sunt specialist la dat cu mopul și la spălat farfurii. Dacă nu muncești acolo, nu beneficiezi de un regim mai bun, să te duci de la închis la semi-deschis, de la semi-deschis la deschis, nu beneficiezi de puncte să pleci în permisie. Prima permisie am avut-o după aproape un an”, a povestit Cristi Borcea,  în podcastul ”Tare de Tot cu Viorel Grigoroiu”.

”Părul din urechi îl fac cu flacăra”

Cristi Borcea este un bărbat care ține la imaginea lui și are mare grijă de felul în care arată. Acesta nu s-a ferit să spună că face injecții cu botox și acid hialuronic pentru a scăpa de riduri. Și nici în închisare nu a renunțat la ritualurile care îl fac să arate bine și nu i-au lipsit cremele și alte produse de îngrijire.

Te adaptezi, n-ai ce să faci. Creme îți luai de la magazin, eu îmi luam și acolo. Primul lucru, acid hialuronic fiole, comandam, ce ziceai aia îți aducea. Nu aveai voie să iei orice, doar ce permitea regulamentul. Aveam frizeri acolo, care făceau cursurile și mă tundeau tot timpul.

Citește și: Cristi Borcea a dezvăluit cum a făcut avere. Unde ascundea banii și cum a pierdut de două ori tot ce agonisise: ”Atunci am rămas fără 500.000 de dolari”

Eu acum, acasă, părul din urechi îl fac cu flacăra, că acolo m-au învățat, la pușcărie. Cu bricheta, așa m-au învățat, așa fac. Aveam acolo deținuți care făceau cu ața, mă pensau. Sunt specializați. În momentul în care veneam în permisie, atunci îmi puneam acid, când veneam în permisie de două zile, trei zile, cinci zile”, a mai povestit Cristi Borcea.

Fostul șef din Ștefan cel Mare are nouă copii, cu trei femei, doi dintre aceștia fiind concepuți în perioada în care se afla în închisoare. El are o avere estimată de Forbes la 90 de milioane de euro.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele