12 sept. 2023 | 15:55

Atenția la detalii, secretul succesului din spatele Dune. Motivul pentru care și partea a doua va lua Oscar

ACTUALITATE
Atenția la detalii, secretul succesului din spatele Dune. Motivul pentru care și partea a doua va lua Oscar

Regizorul Dune: Part Two, Denis Villeneuve, a dat detalii despre căutarea dificilă a tipului perfect de nisip pentru continuarea mult așteptată de public.

Recent amânată până în 2024, a doua parte a adaptării lui Villeneuve după romanul științifico-fantastic al lui Frank Herbert continuă călătoria lui Paul Atreides (rol interpretat de tânărul actor Timothée Chalamet).

În timpul unui interviu acordat pentru publicația Empire după întârzierea datei de lansare a Dune 2, regizorul a detaliat cât de greu a fost să găsească nisipul perfect.

Ce a spus regizorul Denis Villeneuve despre Dune 2

Înainte de filmare, Villeneuve, Vermette și Fraser au petrecut o perioadă exagerată de timp în deșert căutând dunele de nisip perfect formate.

Pentru punerea mea în scenă, mi-am dorit o dună cu o formă anume. Dar Greig Fraser, pe de altă parte, avea nevoie de aceeași formă care să fie într-o anumită lumină. Așa că Patrice a petrecut săptămâni întregi căutând dune de nisip în deșert! Arătam ca niște nebuni. Încă mai am nisip în pantofi. Suntem traumatizați de nisip, cu siguranță”, a declarat Denis Vileneuve.

Secvențele exterioare din Dune 2 au fost filmate aproape în întregime între Wadi Rum din Iordania și Oaza Liwa din Abu Dhabi.

Deoarece aceste scene din deșert au fost filmate în mai multe locații, Vermette a purtat sticle de nisip cu el pe tot parcursul filmării, pentru a se asigura că textura și culoarea acestuia sunt identice.

Acest tip de atenție la detalii este motivul pentru care designul de producție al lui Dune a fost atât de uimitor din punct de vedere vizual și de ce Vermette a câștigat primul său premiu Oscar, la începutul acestui an.

Nu ne rămâne decât să așteptăm marea lansare care, conform noilor informații, nu se va mai întâmpla vara aceasta ci, din păcate, în 2024, în data de 15 martie.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele