A câștigat Steaua fără nume și s-a căsătorit cu un actor cu 30 de ani mai în vârstă. Ce s-a ales de Gina Pătrașcu, cântăreața din generaţia de aur a muzicii româneşti

ACTUALITATE
A câștigat Steaua fără nume și s-a căsătorit cu un actor cu 30 de ani mai în vârstă. Ce s-a ales de Gina Pătrașcu, cântăreața din generaţia de aur a muzicii româneşti
29 mart. 2023 | 20:28

Gina Pătrașcu făcea senzație, în anii ’70, pe scenele din România. Totuși, numele ei aproape că a fost uitat de generațiile mai tinere.

Cântăreața a fost căsătorită cu Horia Șerbănescu, mai în vârstă decât ea cu 30 de ani și, într-un final, s-a stabilit în Germania, cel din urmă fiind, cel mai probabil, motivul pentru care astăzi numele ei nu este atât de sonor ca cel al altor interprete de muzică ușoară precum Angela Similea, Stela Enache sau chiar Mirabela Dauer.

https://www.youtube.com/watch?v=CPhx7rkbcpM

Gina Patrașcu – imagine de arhivă

Gina Pătrașcu s-a remarcat la concursul Steaua fără nume

Gina Pătrașcu s-a născut în data de 7 martie 1954, la Petroșani, și s-a remarcat pentru prima oară în momentul în care a câștigat concursul Steaua fără nume, în anul 1977.

A copilărit, împreună cu trei frați și sora ei, într-o casă mare și spațioasă, urmând grădinița în limba maghiară. Ba chiar, ani mai târziu, când deja devenise celebră, a înregistrat melodia Szep gyermek everk, varianta în limba maghiară a melodiei Copilărie, carte cu povești.

A cântat de la o vârstă fragedă, talentul în muzică moștenindu-l de la mama sa, pasionată, la rândul său, de această artă.

„Verile din copilărie le-am petrecut, în mare parte, în grădina bunicilor, plină de pomi fructiferi de toate soiurile pe care bunicul meu îi îngrijea și îi altora, era expert în asta”, avea să mărturisească, despre copilăria sa, Gina Pătrașcu.

A urmat cursurile liceale la Petrila, unde a fost colegă cu Carol Erdo și cu Iosif Kappl (compozitor, membru fondator și basist la trupa Phoenix).

În anul 1973 ajungea la Timișoara, lucrând ca muncitoare, ca mai apoi să se angajeze la un birou de magistratură.

Un an mai târziu primește Atestatul de Liber Profesionist la categoria solist vocal/muzică ușoară, Categoria I, iar în 1975 se înscrie, pentru prima oară, la Steaua fără nume. Premiul în cadrul acestui concurs avea să-l primească abia în 1977, după multe etape și preselecții.

De-a lungul carierei sale, a înregistrat mai bine de 190 de melodii compuse de artiști de muzică ușoară din țara noastră, printre care Cetatea florilor, Poteci de ape, Prima Scrisoare, O nouă zi, Mă-ntorc acasă, Omul meu drag, Steaua Iubirii, Cântați bucuria, Plaiuri de povești, Lasă supărarea, Cetatea florilor, Viața mea e muzica sau Spiralele iubirii.

În 2014, Gina Pătrașcu a fost numită cetățean de onoare al orașului Petrila.

gina-pastrascu-poveste-casatorii-2

Gina Patrașcu – imagine de arhivă

Căsătoria cu actorul Horia Șerbănescu

Gina Pătrașcu a fost căsătorită, timp de aproximativ 20 de ani, cu actorul de comedie Horia Șerbănescu. Împreună, cei doi au un copil.

S-au cunoscut pe vremea când el avea 52 de ani, iar ea abia ce împlinise 22, pe vremea când aceasta participa la o serie spectacole la Sala Polivalentă. La repetiție s-a aflat inclusiv Șerbănescu, cel care s-a îndrăgostit instant de artistă.

Nu a durat mult mână când actorul i-a propus să se mute la București pentru a-i fi mai ușor, în eventualitatea unui turneu prin țară.

După trei ani de relație, aceștia au decis să se căsătorească, întrucât Gina Pătrașcu răsese însărcinată.

Totuși, eternitatea nu i-a prins împreună pe cei doi, de vreme ce, în 1998, la aproape 20 de ani, au decis de comun acord să pună capăt căsătoriei.

Peste un an, artista se recăsătorea cu Ștefan Toma, care era stabilit de ani buni în Germania. Evident, Gina Păstrașcu a emigrat fără să se uite în urmă.

În această țară, cei doi au organizat mai multe manifestări culturale pentru românii stabiliți în Germania, în cadrul cărora au fost invitate multe vedete autohtone ale acelor vremuri.

În prezent, ea locuiește în orașul Gummersbach, din landul Renania de Nord-Westfalia. Ștefan Toma, cel de-al doilea soț al artistei, a murit, din nefericire, în data de 9 mai 2020.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele