Zoom, ca o grădină zoologică: noua opțiune care te ajută să-ți ascunzi fața în conferințele online

Zoom, ca o grădină zoologică: noua opțiune care te ajută să-ți ascunzi fața în conferințele online

Zoom a lua amploare în pandemie când, majoritatea angajaților s-au trezit în ipostaza de a lucra de acasă. Așadar, aplicația a devenit una dintre cele mai accesate, de felul său, servind drept liant în conferințe online.

Cu toate că restricțiile s-au mai domolit, pandemia încă nu s-a încheiat, așadar Zoom rămâne varianta de comunicare video preferată de cei mai mulți. În plus, se pare că tot ea, pandemia, ne-a reorientat spre lucratul de acasă, atât companiile, cât și angajații, observând beneficiile.

În mod evident, atunci când vine vorba despre Zoom, mulți dintre participanții la conversațiile video din online se pot simți privați de intimitate. În acest sens, a fost dezvoltată o nouă opțiune simpatică care îți protejează intimitatea, însă are și menirea de a detensiona atmosfera, sfiind capabilă a stârni zâmbete într-o conferință online.

Zoom îți transformă conferința video într-o grădină zoologică

Conform unei informații recente, se pare că Zoom are intenția de a injecta puțină viață în plictisitoarele conferințe video, din online. Compania a introdus avatare care îți înlocuiesc capul cu un personaj 3D care imită expresiile faciale. Mai exact, este vorba despre Animoji, de la Apple. În momentul de față, te poți transforma în pisică, cățel și vulpe, dar se presupune că, pe viitor, ar putea fi introduse și alte animale cu care să te identifici.

Pentru a beneficia de noua opțiune, vei avea nevoie de Zoom 5.10.0 sau o versiune ulterioară, pe dispozitivele iOS, Mac și Windows. Compania a subliniat că aceasta nu folosește recunoașterea facială. Software-ul tinde să caute figuri, însă nu neaparat pe a ta.

Avatarurile îți permit să eviți să îți arăți chipul real pe cameră fără a elimina expresiile faciale, a spus compania. Acest lucru ar putea fi util și pentru profesorii și medicii pediatri care doresc să ridice starea de spirit a copiilor. Nu se știe, însă, cât de util ar fi într-o conferință de afaceri sau politic-administrativă, în care se discută lucruri serioase.

Spre exemplu, l-ai vedea vreodată pe Klaus Iohannis discutând cu Joe Biden, în acest fel, pe Zoom?

Citește și: