Ziua Pământului 2022, în România: evenimentul care te ajută să înțelegi mai bine starea planetei

Ziua Pământului 2022, în România: evenimentul care te ajută să înțelegi mai bine starea planetei

Evenimentul are loc pentru a celebra ziua dedicată Pământului, dar și pentru a atrage atenția asupra problemelor climatice actuale.

Problemele climatice cu care se confruntă planeta nu mai sunt de mult un secret. De altfel, în ultimii ani au avut loc destule evenimente care au încercat să aducă în atenția publicului general, dar și a factorilor de decizie, problemele cu care am început să ne confruntăm ca specie.

Pentru a marca Ziua Pământului, Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană urmează să organizeze o conferință în acest sens, denumită „Earth Day. The Day After Tomorrow”.

„Acesta este momentul să schimbăm totul – climatul de afaceri, climatul politic și modul în care luăm măsuri în privința climei. Acum este timpul pentru curajul de neoprit de a ne păstra și proteja sănătatea, familiile, mijloacele de trai… împreună, trebuie să investim în planeta noastră. Pentru că un viitor verde este un viitor prosper”, spun organizatorii evenimentului.

Criza climatică trebuie luată în serios

Este adevărat că începutul de an a văzut planeta trecând prin momente grele, de altfel omenirea abia începea să își revină după aproape doi ani de pandemie când lumea a fost aruncată într-o nouă criză provocată de invazia rusească în Ucraina. Totuși, este important de remarcat că pe fondul ambelor crize menționate anterior se derulează o criză care poate schimba total viața pe această planetă, și anume, criza climatică.

„Pornind de la situația României în contextul internațional tensionat marcat de crize care se manifestă simultan (climatică, energetică, de securitate alimentară), evenimentul își propune să contureze soluții pentru accelerarea tranziției la un model sustenabil de dezvoltare”, se arată în comunicatul evenimentului.

Prestigioasa conferință va fi marcată de participarea unor membri ai guvernului, dar și președinți ai comisiilor parlamentare de specialitate, alături de reprezentați ai mass-media, dar și a societății civile.

„La dezbatere vor participa, într-un format interactiv, membri ai guvernului și președinți ai comisiilor parlamentare cu competențe în materie, președinți de consilii județene, parlamentari, consilieri de stat, primari, antreprenori, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile”, mai spune comunicatul.

Conferința va avea loc în data de 19 aprilie 2022, în Palatul Parlamentului.