Zelenski face anunțul momentului. Ce se întâmplă cu operațiunea desfășurată de Rusia în Ucraina

Zelenski face anunțul momentului. Ce se întâmplă cu operațiunea desfășurată de Rusia în Ucraina

Vladimir Putin pare că înregistrează eșec după eșec în Ucraina. Președintele ucrainean a declarat că invazia generată de Kremlin este în faliment, iar în următoarea perioadă Kremlinul va trebui să vadă adevărul.

Președintele Ucrainei, anunț pentru Putin. Ce se întâmplă cu invazia Rusiei

Mai mulți reprezentanți ai Regatului Unit spun că trupele lui Putin au fost decimate, iar rușii au rămas fără o treime din forțele terestre.

„Invadatorii încă nu vor să recunoască că se află într-un punct mort şi că aşa-zisa lor ‘operaţiune specială’ a eşuat deja. Dar cu siguranţă va veni momentul în care poporul ucrainean îi va forţa pe invadatori să accepte realitatea.”, a declarat Volodimir Zelenski în ultimul său mesaj.

Militarii ucraineni au reușit o victorie importantă în regiunea Harkov. Aceștia au ajuns la frontiera cu Rusia.

Ce spune NATO despre războiul din Ucraina. Mircea Geoană a făcut anunțul

Moscova nu a reușit să mai înainteze în ofensiva sa din sudul şi estul Ucrainei. Mircea Geoană spune că NATO va continua să sprijine Ucraina din punct de vedere militar, financiar şi umanitar.

„În această etapă a războiului putem constata că Federaţia Rusă stagnează în ofensiva sa din sudul şi din estul Ucrainei, vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar şi umanitar, Ucraina poate câştiga acest război, iar acest lucru este datorat atât bravurii, eroismului şi capacităţii de luptă şi rezilienţei poporului ucrainean, dar şi a sprijinulu constant de ani de zile pe care NATO şi ţări din NATO l-au acordat acestui partener foarte important.

Pentru cei din regiunea Flancului Estic, inclusiv în România şi a zonei Mării Negre, am avut o primă discuţie despre postura NATO pe Flancul Estic. Această discuţie va continua la întâlnirea miniştrilor Apărării, iar liderii noştri, la Madrid, vor lua decizii cu privire la o postură de apărare şi descurajare pe Flancul Estic, care să fie robustă, coerentă şi pe termen lung”, a declarat Mircea Geoană.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 83. Trupele lui Putin bombardează fără încetare regiunea Lugansk. Mai mulți civili morți și răniți, după ce un spital a fost lovit de ruși

 

 

Citește și: