Rusia se extinde pe toate flancurile. Armata lui Putin a poziționat rachete nuclare la granița cu Finlanda

Rusia se extinde pe toate flancurile. Armata lui Putin a poziționat rachete nuclare la granița cu Finlanda

Armata lui Vladimir Putin acționează pe toate flancurile. Rușii au pus acum rachete nucleare Iskander la granița cu Finlanda. Măsura a fost luată de Kremlin după ce Finlanda pune la punct ultimele detalii pentru a se alătura Alianței Nordatlantic Moscova a amenințat în repetate rânduri cu această decizie.

Rusia, răspuns la dorința Finlandei de aderare la NATO
Rusia, răspuns la dorința Finlandei de aderare la NATO

Rachete nucleare, puse de ruși la granaița cu Finlanda. Măsura luată deKremlin după ce Finlanda e la un pas să intre în NATO

Convoiul armelor nucleare a fost surprins în timp ce se îndrepta spre orașul Vyborg, aflat la 40 de kilometri de granița cu Finlanda.

”Imediat ce președintele Finlandei a declarat că țara va adera la NATO o întreagă divizie de rachete Iskander s-a deplasat către Vyborg, aproape de granița ruso-finlandeză. Se pare că este vorba despre o unitate militară nouă care se va forma în Vyborg sau în acea regiune. Echipamentul este unul nou, sunt camioane Ural care se deplasează spre acea zonă. Așadar, finlandezilor, pregătiți-vă să… aderați la NATO! Noi camioane Ural, 7 rachete Iskander, pare că o nouă unitate militară se formează acolo. Bună treabă!”, este mesajul care se aude într-un videoclip.

Oficialii ruși au declarat ieri că Finlanda și Suedia nu ar trebui să își facă speranța că Moscova va accepta pur și simplu aderarea lor la alianța militară NATO, calificând-o drept o greșeală care ar avea consecințe extrem de grave.

„Situația se schimbă, desigur, în mod radical în lumina a ceea ce se întâmplă. Este foarte clar pentru noi faptul că securitatea Suediei și a Finlandei nu va fi consolidată ca urmare a acestei decizii. Ei nu ar trebui să își facă iluzii că noi pur și simplu vom accepta (decizia lor de aderare la NATO). Nivelul general al tensiunii militare va crește, predictibilitatea în această sferă va scădea. Este o rușine că bunul simț este sacrificat în favoarea unor idei fantomatice cu privire la ceea ce ar trebui făcut în această situație în desfășurare”, a declarat Riabkov, viceministrul rus de externe, citat de agenția de presă Interfax.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 83. Trupele lui Putin bombardează fără încetare regiunea Lugansk. Mai mulți civili morți și răniți, după ce un spital a fost lovit de ruși

Etichete: