Jocurile video și jocurile de noroc, mai aproape decât crezi: dependența care te costă scump

Jocurile video și jocurile de noroc, mai aproape decât crezi: dependența care te costă scump

De-a lungul anilor s-au făcut numeroase eforturi pentru a înțelege riscurile derivate din obsesia multora pentru jocuri video. Cercetătorii au încercat să vadă cât sunt de periculoase jocurile video și, mai ales, dacă nu pot duce la alte comportamente distructive. Concluzia, din păcate, este îngrijorătoare.

Compania Entain a realizat un sondaj pe aproximativ 16.000 de persoane pentru a încerca să identifice prezența sau absența unei legături între jocuri video tradiționale și jocuri de noroc. Efortul științific a fost realizat în ideea în care tot mai mulți tineri ajung să investească volume de timp fabuloase în diverse titluri competitive, în speranța că vor ajunge la un moment dat să facă bani din asta.

Gameri, predispuși la jocuri de noroc

Conform datelor obținute la finele studiului Entain, gamerii pasionați de jocuri video au șanse de 4,3 ori mai mari să se arunce la pariuri și alte jocuri de noroc. Astfel, au concluzionat că este o legătură clară între predispoziția pentru pariuri și gaming.

Tot când vine vorba de obiceiuri, 10% dintre adulții sub 24 de ani au afirmat că se uită săptămânal la competiții de jocuri video – eSports pe diverse platforme online precum Twitch. Procentul a scăzut la 9%, respectiv 6% pentru fiecare 10 ani în plus la vârsta respondentului.

Competițiile sportive, indiferent de forma pe care o au, atâta timp cât lasă loc de pariuri realizate facil, online, vor atrage din ce în ce mai mulți oameni. În Marea Britanie, aproximativ 37% dintre adulți au afirmat că vor urmări competiții de jocuri video în viitor.

”Entuziasmul pentru gaming, mobile și diverse alte forme de divertisment interactiv este departe de a mai fi limitat la generațiile tinere”, a atras atenția Dom Grounsell, director adjunct al diviziei de digital din cadrul Entain. ”Oamenii de toate vârste și mai ales părinți de vârstă mijlocie se bucură de gaming și îndrăgesc să experimenteze cu noi și interesante forme de conținut.”, a adăugat el.

Citește și: