Windows 11 te va mai enerva o perioadă cu update-urile: cât de utile sunt, de fapt

Windows 11 te va mai enerva o perioadă cu update-urile: cât de utile sunt, de fapt

Managerul de activități este modul în care poți vedea ce rulează pe un computer, iar Microsoft i-a făcut recent încă o revizuire care părea să fie necesară, în recenta actualizare Windows 11 22H2.

Practic, dacă te-ai săturat de update-uri, află că circul nu s-a încheiat și nici nu se întrevăd șanse ca asta să se întâmple cât de curând.

Actualizarea majoră a Windows 11 din acest an a inclus un Manager de activități complet nou, cu un aspect un pic mai modern (am risca să-l numim chiar „futurist”) care se potrivește cu alte aplicații Windows 11, un mod opțional întunecat și un „mod de eficiență” pentru limitarea proceselor de fundal.

Windows 11 îți trimite update-urile în tranșe, ca nu cumva să existe vreo zi în care să te plictisești de la atâta monotonie

Microsoft a lansat Windows 11 Insider Preview Build 22621.891 și Build 22623.891 pentru testerii Windows Insider de pe Canalul Beta, iar fosta actualizare include mai multe modificări pentru Task Manager.

În primul rând, Microsoft a adăugat, în sfârșit, o bară de căutare pentru a filtra activitățile.

Compania a spus într-o postare pe blog: „Puteți filtra fie folosind numele binar, PID-ul sau numele editorului. Algoritmul de filtrare potrivește cuvântul cheie pe context cu toate potrivirile posibile și le afișează pe pagina curentă”.

Bara de căutare este o caracteristică comună atunci când vorbim despre managerului de activități pe alte platforme – cum ar fi Monitorul de activitate pe macOS -, așa că mișcarea Microsoft este una de bun augur. Totuși, poate că n-ar fi rău ca toate aceste update-uri să fie făcute într-o singură tranșă, pe viitor, pentru a nu îngreuna computerele care rulează Windows 11.

Suportul temei a fost, de asemenea, modificat, așadar acum poți seta Managerul de activități să fie light sau întunecat, în loc să te lași ghidat de tema clasică. Dialogurile din aplicație, cum ar fi ferestrele pop-up care apar la personalizarea coloanelor, sunt, de asemenea, orientate spre tematic acum.

Nu este clar încă când vor fi implementate aceste modificări pentru toată lumea pe Windows 11, dar evident că se vor întâmpla când vei avea mult de lucru.