VIDEO Elon Musk, cyberone de la Xiaomi, Tinderul pentru intelectuali și șerpi patrupezi – Playtech News Bytes 4

Iată că Playtech News Bytes ajunge deja la episodul patru. La fel ca de fiecare dată, încercăm să atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Pe lângă cyberdog-ul deja foarte popular, Xiaomi a lansat și cyberone, robotul umanoid care înțelege emoțiile oamenilor

CyberOne este un robot umanoid care măsoară 177 cm înălțime și are 52 de kg. Exact ca un om adevărat. În comparație cu robotul patruped, acest robot umanoid este mai complex din punct de vedere mecanic. Brațele și picioarelele sunt susținute de mai multe motoare puternice. Robotul atinge un maxim de până la 300 Nm. De asemenea, el poate detecta emoțiile umane. Tehnologia acestui robot va fi aplicată pe mai multe produse Xiaomi în viitor.

Sărăcia ar putea fi evitată dacă nu am mai sta atât de mult pe internet

Un studiu recent arată că în lume, timpul mediu petrecut pe aplicațiile mobile, crește. De exemplu, la ora actuală avem cel puțin 13 țări în care oamenii petrec zilnic, în medie, peste patru ore pe zi pe aplicațiile mobile. Specialiștii spun că sărăcia ar putea evitată dacă oamenii nu ar mai sta atât de mult pe internet și și-ar lua un al doilea job. Pe primul loc în topul aplicațiilor de “pierdut vremea pe internet” se situează Instagram, fiind urmată de aplicația TikTok .

The Tree of Blood de pe Netflix este cel mai iubit film din această săptămână

Filmul redă povestea de dragoste dintre doi tineri. Clasic, nu-i așa? Totuși, narațiunea este în ramă, ceea ce înseamnă că sunt mai multe povești într-una singură. Efectele speciale și cadrele splendide fac din acest film o adevărată capodoperă. S-ar putea să nu vă prindă chiar de la început. Nu este o acțiune americană, însă odată ce începi să descoperi fiecare etapă a poveștii, cu siguranță vei rămâne până la final. Nu o să spun nimic despre final. Aș vrea să îl descoperiți singuri.

Din septembrie, angajații Apple vor lucra două zile de acasă și trei de la birou

Tim Cook,  CEO-ul companiei Apple a trimis un email către toți angajații, prin care îi anunță că trebuie să revină la birouri. În acest email se arată că, deși au făcut lucruri extraordinare în ultimii doi ani și de la distanță, prezența celuilalt este un lucru fundamental. Nu toți angajații văd cu ochi buni această decizie. Mulți spun că sunt mult mai productivi de acasă. Alți giganți nu militează pentru întoarcerea la birouri. Google, de exemplu, vede chiar o oportunitate în faptul că nu trebuie să mai plătească chiria pentru biroul imens din San Francisco.

Veste bună pentru bibliofili. A apărut Tinderul pentru cei cărora le place să citească

Gustul pentru lectură este extrem de subiectiv. Te poate apropia sau, din contră, te poate îndepărta de o anumită persoană. Ce se întâmplă dacă cunoști o persoană care îți place și descoperi că nu citește deloc? Sau că singurele cărți din bibliotecă sunt cele de rețete? Klerb este o aplicație care își propune să elimine incertitudinea cu privire la gusturile literare, atunci când cunoaștem oameni noi. Aplicația a fost deja supranumită Tinder, deoarece poți face match cu oamenii din zona ta în funcție de interesele comune în cărți.

Românii obțin din ce în ce mai des medalii internaționale. Patru adolescenți români au obținut rezultate remarcabile la olimpiada de informatică din Indonezia

Cei patru adolescenți și-au asigurat locul doi în rândul țărilor europene și locul opt la nivel mondial. Performanța lor clasează România pe locul doi în clasamentul all time al țărilor. La acest concurs au participat tineri geniali din peste 90 de țări. Până să ajungă în Indonezia, adolescenții au mai câștigat alte patru medalii, dar și primul loc la Olimpiada Europeană de Informatică din Croatia

Tehnologia capătă noi valențe, iar șerpii devin patrupezi. Un piton și-a recăpătat picioarele de mult pierdute în urma evoluției

Allan Pan este  un cunoscut vlogger, dar și un iubitor de șerpi desăvârșit. El a postat pe internet un video în care un piton reușea să meargă. Totul se datorează unui exoschelet robotic imprimat 3D care are două picioare în față și două în spate. Din păcate, șarpele încă nu poate decide direcția în care merge, dar asta va fi o chestiune de timp. Allan Pan spune că în acest fel i-a redat șarpelui picioarele pe care evoluția i le-a luat.

Există lentile de contact ce ar putea revoluționa tehnologia. Acestea pot să detecteze cancerul

Trebuie să menționez de la început că această tehnologie se află încă în  teste. Totuși, cercetătorii au arătat deja faptul că aceste lentile de contact pot să detecteze cancerul. Acest lucru se datorează fapului că intră în contact direct cu lacrimile umane care conțin o sursă bună de exozomi. Exozomii sunt o sursă bogată de markeri și biomolecule. În acest fel, o analiză completă ar putea dura mult mai puțin decât în prezent.

Ne plac mult știrile cu Elon Musk, din acest motiv abuzăm de ele. Cel mai controversat personaj al lumii a anunțat că va cumpăra clubul sportiv Manchester United

Elon Musk se ține de glume. După ce a isterizat internetul cu oferta de cumpărare a gigantului Twitter, Elon Musk  vrea să cumpere un  legendar club  de fotbal. De această dată, mogulul a postat pe Twitter un anunț conform căruia ar fi interesat să achiziționeze echipa Manchester United. Postarea a stârnit mii de reacții pro și contra acestei decizii. Ulterior, directorul Tesla a mai făcut o postare în care a spus că totul a fost o glumă.

Dacă îți dorești să cumperi criptomonede în această perioadă, trebuie să ții cont de câteva lucruri esențiale

Chiar dacă piața criptomonedelor a căzut, mulți specialiști spun că aceasta o să revină chiar mai puternică. În acest moment, majoritatea oamenilor care dețin bani cash sunt tentați să cumpere monede la reducere. Totuși, sunt important de știut câteva lucruri esențiale despre achiziționarea de monede în timpul crypto crush-ului. De reținut este faptul că prețul criptomonedelor ar putea să scadă și mai mult și există riscul unei recesiuni. Mai mult, nu trebuie să investiți banii de care aveți nevoie în următorii ani și, nu în ultimul rând, sincronizarea corectă a intrării sau ieșirii din piață reduce riscul de pierderi considerabile.

14:36 / 19.08.2022