USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pe motiv că zeci de mii de elevi nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat anul acesta, dar și rata de abandon școlar a crescut.

Moțiune împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu

„Depunem moţiune simplă împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu, ministrul «România anti-educată», în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la BAC şi a crescut rata de abandon şcolar. Sorin Cîmpeanu este ministrul care protejează plagiatele şi pe plagiatori în loc să fie un gardian al integrităţii academice.

Îl vom chema pe ministrul Cîmpeanu în faţa Parlamentului, sper să nu se sustragă controlului parlamentar, aşa cum au făcut colegii săi de Guvern, Sorin Grindeanu şi Lucian Bode”, declară, potrivit unui comunicat, Cătălin Drulă, preşedintele interimar USR.

În mandatul ministrului Sorin Cîmpeanu, Educaţia a ajuns să primească doar 2,28% din PIB.

Și Sorin Cîmpeanu a vorbit despre acest lucru, punând și pe seama pandemiei numărul mare de elevi care nu s-au înscris la Bac.

„Este îngrijorător acest trend descrescător. Sunt două motive: unu – nu au reușit să promoveze clasa terminală, astfel încât să se poată înscrie la examenul de bacalaureat.

Și, din păcate, sunt și elevi care în doi ani de criză sanitară, din păcate au abandonat studiile”, a declarat ministrul Educației.

Citește și: