Unicornul românesc UiPath renaște din propria cenușă: ce se întâmplă acum cu banii gigantului care a pus România pe harta lumii

Unicornul românesc UiPath renaște din propria cenușă: ce se întâmplă acum cu banii gigantului care a pus România pe harta lumii

UiPath tocmai a publicat raportul său financiar aferent primelor luni din an, iar cifrele indică faptul că unicornul românesc a depășit perioadele cu probleme pe care le-a avut în lunile trecute, când s-a confruntat cu o scădere a prețului acțiunilor sale.

După primul trimestru al anului curent, unicornul raportează o creștere explozivă a veniturilor. Vorbim despre o majorare, față de perioada similară din 2021, cu 32%, până la 245,1 milioane dolari.

„Unul dintre punctele forte ale UiPath este prezența noastră globală, deoarece operăm în peste 100 de țări, ceea ce ne oferă perspective diverse și acces la talent”, transmit reprezentanții gigantului.

În document se mai notează faptul că veniturile recurente anualizate (ARR) au avansat cu 50%, la 977,1 milioane de dolari.

Referitor la pierderile înregistrate, se consemnează o scădere de la 240 milioane de dolari la 122,5 milioane de dolari (0,23 dolari/acțiune).

În ceea ce privește așteptările financiare de la trimestrul al doilea, se estimează venituri cuprinse între 229 și 231 milioane dolari.

Ce noutăți mai are UiPath pentru zona tech la nivel global

Uipath, lider global pe piața de automatizare enterprise, a anunțat în luna martie un mare parteneriat cu start-up-ul FLOWX.AI, ce dezvoltă o platformă revoluționară de orchestrare a experiențelor digitale bazată pe low-code/no-code și care se adresează companiilor enterprise.

Conform celor de la FLOWX.AI, parteneriatul le permite organizațiilor să construiască rapid experiențe omnichannel unificate pentru clienții și angajații lor, prin integrări accelerate realizate pe infrastructura existentă.

“Suntem încântați că FLOWX.AI devine partener de tehnologie al UiPath. Le-am urmărit evoluția și suntem încrezători că ne vom aduce împreună contribuția prin tehnologie la construirea avantajelor strategice ale clienților noștri comuni și crearea unei experiențe digitale unitare pentru clienții și angajații acestora.”, declară Dhruv Asher, Senior Vice President, Technology Alliances al UiPath.

De altfel, conform lui Ioan Iacob, CEO și cofondator FLOWX.AI, acest nou parteneriat aduce plus valoare pe zona de utilizare a automatizării software.

“Parteneriatul nostru cu UiPath crește gradul de utilizare a automatizării software, contribuind la realizarea unor experiențe digitale moderne pentru clienții și angajații organizațiilor. UiPath oferă o modalitate rapidă și sigură pentru integrarea platformei FLOWX.AI peste sistemele existente ale companiilor, construind împreună la o viteză și eficiență fără precedent.

Pe măsură ce companiile au din ce în ce mai mare nevoie de a-și fluidiza interacțiunile cu clienții și angajații, prin parteneriatul cu UiPath vom putea crește potențialul comun pentru deservirea clienților globali,” adaugă Ioan Iacob, CEO și cofondator FLOWX.AI.

Citește și:
Etichete: