Unicornul românesc ne-a dat emoții degeaba: ce se întâmplă, de fapt, cu Uipath și cu bursele, în general

Unicornul românesc ne-a dat emoții degeaba: ce se întâmplă, de fapt, cu Uipath și cu bursele, în general

Bursele au debutat în 2022 cu scăderi importante, iar momente dificile a parcurs, de curând, inclusiv unicornul românesc Uipath. Din fericire, acum acțiunile încep să recupereze din pierderile înregistrate anterior.

Pentru a doua ședință consecutiv, acțiunile europene se apreciază săptămâna această, arată cele mai recente date financiare.

Ce se întâmplă acum, pe marile piețe financiare ale lumii

Marți, indicele sectorial Stoxx 600 Technology a punctat o evoluție destul de notabilă, cu 1,1%. De asemenea, și ieri, indicele a înregistrat o revenire. În aceeași ordinde de idei, Bursa de la Paris a început să se aprecieze cu 0,87%, iar cea de la Frankfurt, cu 0,83%. La Londra, FTSE 100 crește cu 0,78%.

Unicornul românesc Uipath marchează cea mai bună evoluție, din luna mai. La finele lunii ianuarie, compania dădea mari emoții investitorilor. În ultima săptămână din ianuarie, UiPath își vedea acțiunile prăbușindu-se. Acestea coborâseră la un nou minim record, de 32,17 dolari/unitate.

Totodată, sunt semnale foarte pozitive și din Statele Unite ale Americii. S&P 500 a urcat ieri cu 1,89%, după cel mai slab început de an din 2009.

Totodată, Nasdaq Composite a crescut, la rândul său, cu 3,4%.

Semnalele pozitive venite de pe bursele din Statele Unite au drept susținere optimismul tot mai mare al analiștilor americani cu privire la evoluția ratei anuale a inflației pentru anul în curs. Un oficial al Trezoreriei Statelor Unite ale Americii privește cu încredere către evoluția prețurilor din lunile următoare. Acesta a comentat faptul că e foarte posibil să asistăm la o temperare a trendului inflaționist în 2022.

Totuși, optimismul acestor analiști ar putea să nu se materializeze neapărat. Majoritatea vocilor avizate se așteaptă la noi scumpiri în perioada următoare, dar și la alte pericole ce amenință redresarea globală. Printre acestea, demne de menționat sunt atât posibila evoluție nefavorabilă a crizei sanitare globale, cât și tensiunile din ce în ce mai mari iscate între Rusia și Ucraina.

Citește și: