Top 5 mașini ușor de întreținut, cu costuri mici pentru întreaga familie

Top 5 mașini ușor de întreținut, cu costuri mici pentru întreaga familie

Când vine vorba de întreținerea unei mașini, este destul de important să știi cât de mult te va costa, mai ales dacă încerci să rămâi într-un buget.

Una dintre cele mai frecvente întrebări este care sunt cele mai accesibile mașini de întreținut?

Ei bine, sunt aici să îți spun! Iată lista cu cele mai accesibile mașini de întreținut în 2022!

Toyota Yaris

1. Toyota Yaris

Cea mai accesibilă mașină de întreținut în 2022 este populara mașină micro, Toyota Yaris. Yaris este cel mai cunoscut ca hatchback, dar are și câteva variante sedan.

Yaris și-a menținut bine locul de vârf, fiind numită în mod constant drept una dintre cele mai ieftine mașini de reparat. Poate fi privit de unii pentru simplitatea sa, cu toate acestea, acesta este, fără îndoială, unul dintre factorii care contribuie la reparațiile sale la costuri reduse.

2. Hyundai i10

Populara mașină de oraș Hyundai, i10 este o mașină grozavă când vine vorba de raportul calitate-preț. Fiabilitatea nu este un motiv de îngrijorare, Hyundai obținând locul 6 în Sondajul de fiabilitate WhatCar. De asemenea, i10 vine cu o garanție deosebit de impresionantă de 5 ani/kilometraj nelimitat de la Hyundai și 12 luni de asistență rutieră în cazul în care ceva nu merge bine.

Toyota prius

3. Toyota Prius

Există multe lucruri de spus despre Prius și ce o face să fie o mașină grozavă. Costurile anuale scăzute de întreținere a mașinii fac din modelul celor de la Toyota o alegere populară ca mașină de companie sau taxi și este una dintre cele mai importate mașini în Europa.

Kia Rio

4. Kia Rio

Kia Rio a fost de mult timp una dintre cele mai accesibile mașini ale Kia, nu numai pentru cumpărare, ci și pentru întreținere. Rio este văzut cel mai frecvent în varianta hatchback cu 5 uși, deși poți obține un sedan și chiar un vagon la modelele mai vechi.

Nissan Leaf

5. Nissan Leaf

Costul redus și electric nu merg adesea împreună, dar Nissan Leaf poate fi excepția. Deși mașinile electrice tind să aibă un cost inițial mai ridicat, aproape întotdeauna funcționează cel mai ieftin în ceea ce privește funcționarea și întreținerea. Deoarece există mai puține piese în mișcare care trebuie defectate în timp, repararea vehiculelor electrice este în general destul de ieftină.

Citește și: