Probleme pentru Nissan: ce se întâmplă cu lansarea unui model așteptat

Probleme pentru Nissan: ce se întâmplă cu lansarea unui model așteptat

Nissan amână lansarea mașinii Z din cauza problemelor lanțului de aprovizionare.

Mașina Nissan Z, un simbol twin-turbo de 400 CP al renașterii producătorului auto japonez aflat în dificultate, este cea mai recentă lansare de produs care a fost deraiată de problemele lanțului de aprovizionare global.

Era de așteptat ca Z-ul să aterizeze pe piața de origine în iunie, dar Nissan Motor a confirmat pe 27 aprilie că lansarea pe piața din Japonia „va fi modificată în această vară”. Compania a refuzat să fie mai specifică.

Nikkei a raportat că lansarea va fi împinsă între iulie și septembrie.

Nissan a dat vina pentru întârziere pe „penuria continuă de semiconductori și întreruperile lanțului de aprovizionare din cauza răspândirii COVID-19”.

Lansarea în SUA a fost inițial planificată pentru această primăvară. Nissan a refuzat să comenteze momentul lansării pentru alte piețe. Mașina Z revizuită vizează în principal piețele din SUA și Japonia.

Nissan a anunțat separat, pe 27 aprilie, că producția din Japonia a scăzut cu 44% în luna martie, comparativ cu un an mai devreme, pe măsură ce criza lanțului global de aprovizionare a continuat.

Industria se confruntă cu probleme

CEO-ul Makoto Uchida a dezvăluit prototipul Z reproiectat în septembrie 2020, cu furie.

Coupe-ul sport în stil retro este o plăcuță cheie în blitz-ul de produse „Nissan de la A la Z” al companiei, care își propune să întinerească o linie îmbătrânită cu un flux constant de oferte noi.

A reprezintă noul crossover electric Ariya, iar Z este noul coupe sport.

Sosirea lui Ariya a fost, de asemenea, anulată din program.

Livrările SUV-ului complet electric încep să apară în Japonia, dar Ariya nu va ajunge în SUA decât în ​​toamnă.

Nissan s-a dublat pe 2023 Z, făcând din a șaptea generație cea mai puternică din istoria liniei, un speedster V-6 twin-turbo de 3,0 litri, care suflă foc, care furnizează 400 CP.

Atât Ariya, cât și Z sunt fabricate la uzina de asamblare Nissan Tochigi, la nord de Tokyo. Ariya este realizat pe o linie care a fost complet renovată pentru a produce vehicule electrice. Z este realizat pe o linie separată care produce și mașinile sport GT-R și sedanurile pentru Infiniti.

Tot pe 27 aprilie, Nissan a anunțat prețul pe piața din Japonia pentru viitorul Z.

Mașina va începe de la 41.100 USD, inclusiv taxa de consum, și va ajunge 54.600 USD pentru Proto Spec de top, cu o transmisie automată cu nouă trepte.

Citește și: