25 feb. 2022 | 13:35

Țările în care ajungi cel mai repede CEO: cât trebuie să muncești în România

ACTUALITATE
Țările în care ajungi cel mai repede CEO: cât trebuie să muncești în România

Mulți dintre noi dorim să deținem o afacere, dar puțini dintre noi iau măsuri pentru a ne transforma acest vis în realitate, deoarece credem că nu avem suficient capital financiar pentru a începe. Dar, potrivit unor noi cercetări ale experților în finanțe personale de la money.co.uk, unii dintre noi și-ar putea permite să devină CEO în mai puțin de două ore.

Românii trebuie să muncească o zi, șapte ore și trei minute pentru a avea suficienți bani pentru a înființa o nouă afacere în România. Iată cum ajungi CEO și-n alte țări.

Britanicii trebuie să lucreze doar o oră și 21 de minute pentru a-și permite costurile de pornire ale unei noi afaceri în Marea Britanie. De asemenea, Danemarca (șase ore și șase minute) și Irlanda (o zi, o oră și 47 de minute) urmează pe locul doi, respectiv al treilea.

Cum ajungi CEO

Interesat de antreprenoriat, money.co.uk a căutat să descopere cât timp ar trebui angajații din țările europene să lucreze la locul de muncă cu normă întreagă pentru a-și permite costurile de pornire ale înființării propriei afaceri. Topul întreg îl poți vedea aici.

Lucrătorii din România (o zi, 7 ore și 3 minute), Suedia (2 zile, 1 oră și 41 de minute), Lituania (2 zile, o oră și 54 de minute) și Finlanda (2 zile, 6 ore și 26 de minute) necesită mai puțin de patru zile lucrătoare pentru a finanța costurile de pornire ale propriei afaceri, respectiv pe locul al patrulea, al cincilea, al șaselea și al șaptelea.

La celălalt capăt, pe locul 35, se află Italia. Italienii trebuie să depună cele mai multe ore dacă vor să devină propriul lor șef – 11 săptămâni, 4 zile, 5 ore și 42 de minute.

Puțin deasupra Italiei, pe locul 34 se află Albania. Albanezii ar trebui să lucreze timp de 11 săptămâni, 3 zile, 7 ore și 52 de minute pentru a avea un salariu suficient pentru a finanța costurile de pornire ale ideii antreprenoriale dorite.

Succesul susținut pe termen lung este mai ușor de obținut atunci când ești pasionat de ceea ce faci și acest lucru sună adevărat mai ales pentru antreprenoriat.