Sora lui Kim Jong un refuză propunerea Coreei de Sud: „E prostească. Nu renunțăm la armele nucleare”

Sora lui Kim Jong un refuză propunerea Coreei de Sud: „E prostească. Nu renunțăm la armele nucleare”

La câteva zile după ce Coreea de Sud a oferit un pachet „îndrăzneț” de asistență economică Coreei de Nord în schimbul denuclearizării, aceasta a primit un mesaj dur din partea surorii dictatorului. Se pare că Kim Yo Jong, sora liderului Kim Jong Un, a calificat oferta drept „prostească” și a declarat că țara sa nu va accepta niciodată oferta.

Răspunsul Coreei de Nord pentru propunerea făcute de Coreea de Sud

Referindu-se la președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, Kim Yo Jong a adăugat:

„Nu sunt sigură că știe că presupunerea sa „dacă Nordul ia o măsură pentru denuclearizare” a fost o condiție prealabilă greșită. Nu totul poate fi negociat.

Dispreț amar este ceea ce vom arăta doar celor care învârt o tevatură pentru a reuși să ne facă să renunțăm la armele noastre nucleare dacă plătesc mai multe mize”.

Nu va sta față în față cu el

Declarațiile au fost publicate în ediția de vineri a ziarului oficial nord-coreean Rodong Sinmun. În comentariu, Kim Yo Jong a subliniat că țara sa nu are intenția de a renunța la programul său de arme nucleare și de rachete balistice.

„Deși ar putea bate la ușă cu vreun plan mare în viitor, deoarece „planul său îndrăzneț” nu funcționează, precizăm că nu vom sta față în față cu el”, a adăugat ea.

Puternicul lider nord-coreean, al doilea după fratele său Kim Jong Un, a pus, de asemenea, la îndoială sinceritatea Coreei de Sud și apelul acesteia de a îmbunătăți legăturile bilaterale.

Ea a afirmat că Seulul continuă să se angajeze în exerciții militare cu SUA, în timp ce nu reușește să oprească activiștii săi civili să arunce peste granița lor pliante de propagandă anti-Pyongyang și alte „deșeuri murdare”, potrivit AP.

Ce a spus Coreea de Sud

Într-un discurs televizat în care a celebrat sfârșitul colonizării Peninsulei Coreene de către Japonia, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a oferit, la începutul acestei săptămâni, asistență economică cu condiția ca vecinul său să renunțe la programul de arme nucleare.

În cadrul acestui program, Coreea de Sud oferea un ajutor pe scară largă în domeniul alimentar și al asistenței medicale. În mod corespunzător, aceasta promitea, de asemenea, să modernizeze aeroporturile, porturile maritime și metodele de generare a energiei electrice din țară.

„Dacă Coreea de Nord își oprește dezvoltarea armelor nucleare și se angajează cu adevărat într-un proces de denuclearizare, Sudul va răspunde cu recompense economice uriașe care vor fi oferite în etape”, a declarat Yoon în discurs.

Declarația lui Yoon a fost făcută la câteva ore după ce Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră, punând capăt unei perioade de acalmie de o lună în seria record de teste de armament efectuate de Pyongyang în acest an. Cu toate acestea, se pare că oferta de pace a fost refuzată, încă o dată.