05 mart. 2022 | 09:36

Situație tot mai dificilă în Mariupol. Orașul este asediat de ruși, iar localnicii au devastat și jefuit cel mai mare mall din localitate

ULTIMA ORĂ
Situație tot mai dificilă în Mariupol. Orașul este asediat de ruși, iar localnicii au devastat și jefuit cel mai mare mall din localitate

S-au dat lupte grele azi-noapte în Mariupol, iar situația în oraș este foarte grea. Primarul susține că rușii au bombardat șoselele și podurile și au blocat în acest fel transportul de alimente și medicamente. Oamenii sunt disperați și jefuit și distrus cel mai mare mall din oraș.

Cel mai mare mall din Mariupol, jefuit de oamenii din oraș

Orașul Mariupol este un punct strategic foarte important. Este port la Marea Azov, iar militarii ruși își doresc să-l cucerească pentru a face conexiunea între forțele care vin din Crimeea anexată și care află deja sub control Berdiansk şi Herson și trupele din Donbas.

Azi noapte s-au dat lupte grele, iar primarul spune că orașul este blocat. Rușii ar fi distrus șosele și poduri pentru a nu lăsa oamenii să plece din localitate.

„De cinci zile, oraşul nostru natal, familia noastră de o jumătate de milion, suportă atacuri nemiloase”, a transmis Vadim Boitcenko. Edilul a revenit apoi cu un nou mesaj pe contul de Telegram al primăriei.

„Deocamdată căutăm soluţii la problemele umanitare şi toate mijloacele posibile pentru a scoate Mariupol din blocadă. Prioritatea noastră este să stabilim o încetare a focului astfel încât să putem reface infrastructura vitală şi să înfiinţăm un coridor umanitar pentru a aduce alimente şi medicamente în oraş”, a mai spus primarul.

Situația din oraș este dramatică. Oamenii au devastat cel mai mare mall din localitate și au jefuit magazinele din interior. Fiecare a luat ce a putut, în pungi sau chiar folosind cărucioarele din mall. Dovadă stau imaginile filmate de un martor și care au fost apoi postate pe Twitter.

Conform unor informații de ultimă oră, armata rusă a fost de acord să oprească focul în orașele Mariupol și Volnovakha. Se vor crea astfel coridoare umanitare, pentru ca civilii să poată părăsi localitățile.