Șeful CJ Neamț, Ionel Arsene, prins cu o diferenţă de peste 40.000 de euro între venituri şi averea dobândită. ANI a sesizat Parchetul

Șeful CJ Neamț, Ionel Arsene, prins cu o diferenţă de peste 40.000 de euro între venituri şi averea dobândită. ANI a sesizat Parchetul

Preşedintelui CJ Neamţ se confruntă cu probleme. Ionel Arsene e în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate, care a sesizat Parchetul, din cauza unei sume diferite, de peste 40.000 de euro, declarată, și care ar fi fost între venituri şi averea dobândită.

Probleme pentru președintele CJ Neamț. Arsene, în vizorul ANI din cauza unei diferențe

ANI a semnalat mai multe diferențe care sunt între averea dobândită și veniturile realizate sau a sesizat organele de urmărire penală, a mai multor persoane, printre care și șeful Consiliului Județean Neamț.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aprox. 43.519 Euro) între averea dobândită și veniturile realizate de către ARSENE IONEL, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către ARSENE IONEL.

De altfel, luna trecută, instanța din Bacău l-a consmanat pe Arsene la 8 ani și 4 luni închisoare într-un dosar în care acesta este acuzat că ar fi primit 100.000 de euro mită pentru a interveni pe lângă Agenția Națională de Integritate.

„În 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană, martor în cauză, suma de 100.000 de euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală“, sunt acuzațiile aduse de DNA.

Pe de altă parte, în urmă cu doar câteva ore, Arsene anunța pe pagina personală de Facebook, lucrări importante de infrastructură.

”FAPTE, NU VORBE!!! S-au reluat lucrările pe drumul județean DJ 127 A Bicazul Ardelean – Tulgheș. Una dintre cele mai complexe investiții care se realizează în județul Neamț este pe drumul județean DJ 127A Bicazul Ardelean – Tulgheș. Zilele trecute s-au reluat lucrările, după ce anul trecut s-au asfaltat primii kilometri din acest drum.

În prezent se intervine pentru supralărgirea părții carosabile, prin excavarea în munte pentru a realiza lățimea drumului conform proiectului, se execută ample lucrări de realizarea a zidurilor de sprijin și se lucrează la sistemul de fundație proiectat.
După realizarea lucrărilor de supralărgire și pregătire a stratului suport, va urma asfaltarea în trei straturi de mixtură asfaltică până la limita cu județul Harghita. Lățimea drumului de pământ era de 4 metri, iar după reabilitare, va ajunge la 8 metri, cu tot cu șanțuri și terasamente.

În afara acestor lucrări sunt în curs de execuție realizarea sistemelor de colectare a apelor de pe versanți, traversarea drumului cu poduri și podețe. Lucrarea a început în 2021, timp în care s-au executat șase poduri, cu o lungime totală de 60 de metri liniari, 18 podețe cu diferite lungimi, de la 1 la 2,5 metri, și ziduri de sprijin etc. Pe acest drum nu a fost niciodată turnat asfalt.
Prin această lucrare reușim să punem la punct o cale de legătură cu județul Harghita, care va impecabilă.”, a zis el.

 

Citește și:
Etichete: