Rusia permite cetățenilor de toate vârstele să se înroleze în armată. Putin a dat legea

Rusia permite cetățenilor de toate vârstele să se înroleze în armată. Putin a dat legea

Vladimi Putin pune presiune pe popor. Duma de Stat a adoptat în prima și imediat în a treia lectură finală un act normativ privind scoaterea limitei de vârstă pentru ca un cetățean să se înroleze în armată.

Moscova a dat legea. Rușii se pot înrola în armată indiferent de vârstă

Legea scoate limita de vârstă pentru rușii care au vârstă activă (n. r.: cetățeni străini), la care li se acordă dreptul de a încheia primul contract de serviciu militar.

„Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor și a echipamentelor militare, sunt necesari specialiști foarte profesioniști”, iar aceștia devin de obicei astfel până la vârsta de 40-45 de ani.

Totodată, în prezent se prevede ca primul contract de serviciu militar să poată fi încheiat de către cetățenii cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani și cetățenii străini – până la vârsta de 18 până la 30 de ani.

Punerea în aplicare a legii va contribui la „atragerea specialiștilor în specialități solicitate, în primul rând legate de cele civile, (suport medical, inginerie, întreținere, exploatare, comunicații) la serviciul militar în baza unui contract”, se arată în document.

Citește și: Zelenski anunță pierderile Rusiei după trei luni de război: „Mizerabil! Va veni vremea când ei înşişi vor recunoaşte că muniția e epuizată”

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a vizitat azi unul dintre spitalele militare din Moscova, unde sunt tratați militari răniți. Afirmația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

„Îi va vizita, va vorbi cu ei. Acest lucru s-a întâmplat de multe ori înainte, vă amintiți. Nu, nu este o situație nouă, nu e o etapă nouă. Președintele este în permanență interesat și ține sub control subiectul legat de condițiile oferite celor care au fost răniți în timpul operațiunii militare speciale. Este preocupat în permanență de această temă. Este vorba doar de program, care acum i-a permis (n.r. – lui Vladimir Putin) să meargă personal să facă cunoștință (n.r. – cu militarii răniți)”, a spus Dmitri Peskov.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 91. Situația din Lugansk se agravează cu fiecare oră. Rușii vor să spulbere Severodoneţk, orașul strategic din nord-vestul regiunii

Citește și:
Etichete: