Rusia a piratat un post tv ucrainean și a distribuit un mesaj fals de capitulare a lui Zelenski

Rusia a piratat un post tv ucrainean și a distribuit un mesaj fals de capitulare a lui Zelenski

Postul Ukraine TV susține că a fost piratat și a difuzat un mesaj fals, declarând că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a capitulat și le cere oamenilor să lase armele jos. Se presupune că atacul cibernetic a avut loc astăzi și se pare că a fost difuzat un mesaj al președintelui Zelenski.

Rusia a piratat un post tv ucrainean

În mesaj a spus că a capitulat, că se va preda și că urmează să „renunțe la arme”. În pofida acestui lucru și extrem de rapid, președintele a lansat un clip video în care a vorbit despre mesajul fals, și a negat că el e cel care l-a transmis.

Acesta a spus că nu a făcut niciodată o astfel de declarație și a promis că „singurii care ar trebui să renunțe la arme sunt soldații ruși”.

Cu două săptămâni în urmă, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a dat un avertisment cu privire la posibila răspândire a unui fals conform căruia conducerea și guvernul ucrainean au predat țara.

„Fiți gata pentru un alt fals la care ocupanții ruși vor încerca să recurgă. Și anume, că conducerea și guvernul ucrainean ar fi predat țara. Această dezinformare poate fi replicată prin toate canalele posibile și să convingă trupele noastre să se predea”.

Serviciul a subliniat că și în cazul dispariției comunicării și al posibilității de a verifica dacă aceste date sunt adevărate, fiți liniștiți: „capitularea Ucrainei este imposibilă!”

„Conducerea statului, împreună cu poporul, se opune trupelor ruse și face tot posibilul pentru a elibera teritoriile ucrainene de invadatori. Toate autoritățile, trupele și forțele de ordine vor rezista și vor câștiga!”, a subliniat SBU.

Zelenski cere SUA să „facă mai mult” pentru a pedepsi Rusia pentru invadarea Ucrainei

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a cerut Statelor Unite să „facă mai mult” în „cea mai întunecată perioadă” pentru țara sa.

„În cea mai neagră perioadă pentru țara noastră, pentru întreaga Europă, vă fac apel să faceți mai mult. Sunt necesare noi pachete de sancțiuni, în mod constant, în fiecare săptămână până când mașina militară rusă se oprește. Sunt necesare restricții pentru toți asupra cărora acest regim nedrept se bazează”, a spus el într-o adresă video către Congres, relatează CNN.

Zelenski a spus că SUA ar trebui să sancționeze toți politicienii ruși „care rămân în birourile lor și nu întrerup relațiile cu cei care sunt împotriva Ucrainei”.

„Toate companiile americane trebuie să părăsească Rusia din piața lor, să-și părăsească piața imediat, pentru că este inundată de sângele nostru. Doamnelor și domnilor, membri ai Congresului, vă rugăm să luați conducerea, dacă aveți companii în raioanele voastre care finanțează mașina militară rusă. Plecând de afaceri în Rusia, ar trebui să faceți presiune. Cer să mă asigur că rușii nu primesc nici măcar un ban pe care îl folosesc pentru a distruge oamenii din Ucraina”, a spus Zelenski.

El a mai spus că trebuie să existe „noi instituții, noi alianțe” pentru a opri războiul.

„Ne propunem să creăm o asociație, o uniune a țărilor responsabile, care să aibă forța și conștiința să stopeze imediat conflictele, să acorde toată asistența necesară în 24 de ore, dacă este cazul, chiar și arme, dacă este cazul, sancțiuni, sprijin umanitar, politic, finanțe, tot ce aveți nevoie pentru a păstra pacea și a salva rapid lumea, pentru a salva vieți”, a mai spus președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.