Românii, ”șefi” la Bitcoin, Ether, Dogecoin și Elrond: cum au ajuns în top 50 global, din prisma profitului

Românii, ”șefi” la Bitcoin, Ether, Dogecoin și Elrond: cum au ajuns în top 50 global, din prisma profitului

Românii au avut dintotdeauna o afinitate pentru criptomonede, dar statisticile recente atrag atenția asupra faptului că au început să se priceapă din ce în ce mai mult și la a face sume generoase din bani din Bitcoin, Ether, Dogecoin și Elrond.

Chainalysis a publicat cea mai recentă analiză la nivel global legată de profitabilitatea investițiilor în criptomonede defalcate pe țări. Concluzia surprinzătoare este că, doar în 2021, românii nu doar că au intrat în top 50 global, dar au reușit să genereze câștiguri nete de peste 772 de milioane de dolari.

Românii și criptomonedele, în raport cu restul lumii

Într-un singur an, 2021, la nivel global, s-au obținut câștiguri de nu mai puțin de 162,7 miliarde de dolari din criptomonede. Valoarea este cu atât mai fabuloasă dacă o compari cu cifrele din 2020, saltul fiind de 130 miliarde de dolari. Practic, în primul an al pandemiei, profitul generat de acest domeniu în diferite colțuri ale mapamondului a fost de 32,5 miliarde de dolari.

Una peste alta, independent de fluctuațiile fabuloase din piața de crypto, 2021 a fost un an de succes pentru investitorii în acest domeniu. Vorbim practic de 47 de miliarde de dolari din tranzacționare în profit doar în Statele Unite, din Bitcoin, Ether, Dogecoin și alte criptomonede mai mult sau mai puțin populare.

Dacă ești curios de un clasament global al profitabilității, după Statele Unite ale Americii, urmează, la foarte mare distanță, Marea Britanie (8,2 miliarde), Germania (5,8 mld.), Japonia (5,5 mld.), China (5,2 mld.), Turcia (4,5 mld.), Franta (4,3 mld.), Rusia (4,1 mld.), Coreea de Sud (3,9 mld.) și Canada (3,7 mld.).

În topul de mai sus, Românii ocupă locul 43, cu câștiguri total de de 772 de milioane de dolari. Dacă ești curios de criptomonedele de pe primele locuri, Bitcoin este doar pe poziția a doua, după Ether (pe blockchain-ul Ether), urmate de Dodgecoin, Litecoin și altele.

Conform unei analize recent a Ipsos România pentru Tradesilvania, 96% dintre românii conectați la internet au auzit de criptomonede, cei mai mulți dintre ei fiind din orașe mari, cu peste 200.000 de locuitori, cu un nivel superior de educație. Mai mult decât atât, 4 din 10 care au auzit de criptomonede dețin sau au avut în posesie astfel de active.

Citește și: