Bitcoin s-a dus în cap, din nou: riscul este prea mare pentru investitori, pur și simplu

Bitcoin s-a dus în cap, din nou: riscul este prea mare pentru investitori, pur și simplu

Primul sfat pe care îl poți primi când începi să investești în criptomonede este că poți pierde toți banii. Valoarea criptoactivelor este dependentă de încrederea oamenilor în niște proprietăți digitale pe care nu o să le ții niciodată în mână, iar din ce în ce mai mulți investitori par sceptici.

Luni a fost o zi grea pentru Bitcoin. Principala criptomonedă a atins minimul istoric al ultimei luni. A coborât până aproape la 39.000 de dolari, după un weekend care oricum a fost foarte dificil pentru întregul domeniu crypto. Vestea proastă vine după ce, pe 29 martie 2022, în urmă cu câteva săptămâni, un Bitcoin ajunsese să aibă o valoare de 47.454 de dolari.

Bitcoin trage în jos întreaga piață cripto

Fiind de referință pentru acest domeniu, în momentul în care Bitcoin s-a dus în jos, întreaga piață a avut de suferit. Ether, de exemplu, oglindește în proporție de aproape 100% evoluția principalei criptomonede. Ieri a ajuns să se tranzacționeze cu 2893 de dolari, după un maxim istoric al ultimei luni de 3523 de dolari, înregistrat pe 3 aprilie.

Practic, după ce Bitcoin a fost lovită cu o scădere de 4,2%, Ether a pierdut și mai mult, 4,7%. Tot ieri, EGLD (Elrond Gold) a scăzut până la 146 de dolari, după maximul de 210 dolari din 28 martie. Practic, toate aceste cifre confirmă corelația acută dintre criptomonede, o piață care a pierdut aproximativ 4% în doar 24 de ore până la 1.900 de miliarde de dolari, conform CoinGecko.

Indicatorii de analiză tehnică sugerează că, în pofida declinului recent, bitcoin „este încă departe de a fi supravândută”, ceea ce înseamnă că scăderile ar putea continua. Suportul pe termen scurt, de 35.000 de dolari, nu va rezista pentru mult timp, a atras atenția John Roque, analist tehnic în cadrul 22V Research, citat de Bloomberg. „Continuăm să credem că va ajunge (bitcoin-n.red) la nivelul de 30.000 de dolari”, avertizează analistul.

Una peste alta, variațiile din piață atrag atenția asupra faptului că, cel puțin momentan, este improbabilă, dacă nu imposibilă, revenirea Bitcoin la maximul istoric de aproximativ 69.000 de dolari de anul trecut.

Citește și: