România bizară: cele mai interesante fenomene care se petrec în țara noastră

România bizară: cele mai interesante fenomene care se petrec în țara noastră

Există nenumărate locuri din România care atrag turiștii „ca un magnet”, mai ales dacă vorbim despre cele în care se spune că există anumite fenomene paranormale.

Desigur, termenul de „paranormal” este unul supus dezbaterii. Chiar și așa, împătimiții de curiozități nu se dau în lături atunci când aud despre un loc misterios, numai bun de vizitat.

Se pare că țara noastră este un fel de Mecca, din acest punct de vedere.

Locurile din România pe care trebuie să le vizitezi, dacă îți plac fenomenele neobișnuite

Așadar, dacă nu știi ce să mai vizitezi, iată o mică listă a celor mai interesante locuri numai bune de văzut, în perioada imediat următoare.

Dealul unde gravitația nu funcționează așa cum dictează regulile fizicii se află între localitățile Cavnic și Ocna Șugatag, din județul Maramureș. Aici, totul pare că se rostogolește spre vârful dealului.

Un alt loc interesant este chiar Sarmizegetusa Regia, unde spune că poți auzi clinchetul clopotelor de lângă izvor, deși acest lucru, practic, nu este posibil. Turiştii cred că originea clinchetului ar fi, de fapt, ecolul bătăilor de clopote de la Mănăstirea Prislop, aflată la 60 de kilometri. De fapt, sunetele au ca origine căderea de apei de la înălţime.

Despre Muntele Gugu, din Retezat-Godeanu, se spune că dispare din fața ochilor, bănuindu-se că ar fi avut mare însemnătate pentru daci, odinioară, Aici s-ar fi retras, la un moment dat, Zamolxis. Tot aici, turiștii spun că poți vedea explozii de lumină, dar și să fii martorul dispariției vârfului în ceață.

Focul Viu din Munții Buzăului este, de asemenea, un loc pe care turiștii îl frecventează. Fenomenul se se întâmplă suprafaţă de aproape 25 de metri pătraţi. În zonă poți vizita și Vulcanii Noroioși, care se află în imediata apropiere a localității Berca, din județul Buzău.

Piramida din Retezat se află pe traseul Poiana Pelegii – Lacul Bucura, înainte de a ajunge la lac. Practic, vorbim despre o culme în formă de piramidă, situată la mai bine de 2.000 de metri. Despre ea, pasionații de bizar cred că ar avea, de fapt, proprietăți energetice.