11 iun. 2022 | 08:55

REVIEW Two Summers, miniseria care te face să-ți reanalizezi prieteniile: cât de bun e, de ce te-ai uita la el

ACTUALITATE
REVIEW Two Summers, miniseria care te face să-ți reanalizezi prieteniile: cât de bun e, de ce te-ai uita la el

Two Summers este numele miniseriei care poate fi văzută pe Netflix, în acest moment, și pe care ți-o recomand, caz în care îți place genul.

Serialul urmărește povestea cărții inițiale, cu același nume, scrisă de Aimee Friedman. De altfel, povestea din roman este atât de interesantă încât transformarea ei într-un serial de televiziune era doar o chestiune de timp.

Cum „s-a tradus” cartea scrisă de Friedman în serialul Two Summers

Dacă, din întâmplare, ți-a plăcut Anatomy of a Scandal, s-ar putea să-ți placă și serialul acesta. Cu toate astea, cu cea mai mare sinceritate îți spun că cel dintâi este, totuși, un pic mai bun decât cel despre care îți vorbesc acum.

Cum menționam anterior, poți urmări serialul pe Netflix, iar dacă nu ești cel mai mare fan al limbii flamande, poți oricând să muți audio pe engleză sau pe oricare altă limbă îți convine, atât timp cât ea se află în meniu. Din păcate, româna nu este disponibilă decât în cazul subtitrării.

Povestea acestui serial se concentrează pe un grup de prieteni, ajunși, în prezent, la vârsta maturității (50 de ani+), care se reîntâlnesc, după ani de zile, într-o formulă aproape completă, pentru a-și aminti de vremurile bune. Ei se întâlnesc pe o insulă privată, la invitația a doi dintre ei.

În paralel, vei vedea imagini cu aceleași personaje, pe vremea când se aflau la adolescență, într-o vacanță similară, în casa unuia dintre ei.

Firește, Two Summers pune în antiteză cele două evenimente, iar tu va trebui să ghicești ce anume se întâmplă și de ce e atât de importantă întâlnirea lor din anii 1990, în contextul celei de acum.

În mod evident, un astfel de subiect s-ar putea să-ți lase urme adânci, în sensul că s-ar putea să te transforme într-o persoană un pic mai paranoică. La sfârșit, îți vei analiza prietenii și le vei pune la îndoială sinceritatea – ceea ce nu este, neaparat, cel mai sănătos lucru.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele