Rețeaua de mesagerie electronică a Parlamentului European a picat. Anunțul făcut de un membru

Rețeaua de mesagerie electronică a Parlamentului European a picat. Anunțul făcut de un membru

Mesageria electronică a Parlamentului European a picat. Anunțul a fost făcut de Marius Tudor, consilier superior în Parlamentul European, pe contul personal de Facebook. Acesta a declarat că rețeaua nu mai este funcțională, iar membrii nu mai pot da niciun e-mail.

Probleme la mesageria electronică a Parlamentului European. Anunțul făcut de consiliul superior al PE

”Toată rețeaua de mesagerie electronică a Parlamentului European a căzut. Nu se mai poate comunica pe e-mail!”, a spus Marius Tudor, pe contul de Facebook.

De altfel, Premierul Nicolae Ciucă a încurajat o inițiativă, în discursul ținut de el la dezbaterea în Parlamentul European organizată de PPE, de acordare de sprijin Republicii Moldova, care este profund lovită nu doar de criza energetică, ci şi de criza refugiaţilor din Ucraina.

„Am participat astăzi, printr-o intervenţie video, la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pe tema impactului crizei din Ucraina asupra regiunii şi a Europei. Am făcut o evaluare pragmatică asupra situaţiei de securitate, cu accent pe importanţa sprijinirii Ucrainei din punct de vedere politic, economic şi militar. Am subliniat, totodată, contribuţia consistentă realizată de România în susţinerea cetăţenilor ucraineni, prin sprijinul acordat refugiaţilor care sosesc din zona de conflict, dar şi prin asistenţa umanitară şi de urgenţă oferită.

De asemenea, am evidenţiat măsurile de sprijin acordate de Guvernul României privind liberalizarea temporară a transportului rutier de marfă efectuat de operatorii ucraineni şi extinderea capacităţilor de preluare a mărfurilor din Ucraina prin portul Constanţa. Am pledat pentru acordarea de sprijin Republicii Moldova, care este profund afectată nu doar de criza energetică, ci şi de criza refugiaţilor din Ucraina. Este necesar ca Republica Moldova să primească susţinere fermă şi un răspuns favorabil la aspiraţiile sale europene”, a scris Nicolae Ciucă, joi pe Facebook.

Șeful executivului spune că insistă „pentru necesitatea unui răspuns european robust în ceea ce priveşte controlul preţurilor la energie şi am prezentat măsurile implementate de România pentru atenuarea efectelor preţurilor ridicate asupra consumatorilor vulnerabili”.

„Este importanta să promovăm energia bazată pe gaz şi nuclear ca energie de tranziţie în procesul de decarbonizare progresivă a economiei europene”, a mai explicat Ciucă.

 

Citește și: