Reacția Ambasadei Rusiei, după incidentul în care un bărbat a murit, după ce a intrat cu mașina în gardul instituției

Reacția Ambasadei Rusiei, după incidentul în care un bărbat a murit, după ce a intrat cu mașina în gardul instituției

Ambasada Rusiei la București reacționează la incidentul din această dimineață, în care un bărbat, identificat ca fiind Bogdan Drăghici, fostul șef al asociaţiei TATA (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor), a intrat cu mașina în porțile clădirii care găzduiește ambasada, după care și-a dat foc cu ajutorul unei brichete. „A comis acest act sub influența unei explozii de isterie antirusească“. Mai multe detalii, în continuare.

Ambasada Rusiei reacționează la incidentul de dimineață

Ambasada Rusiei la București a reacționat la incidentul care a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 6:00, în care un băbat a intrat cu mașina, un autoturism marca Opel Astra, în porțile clădiririi care găzduiește ambasada, după care și-a dat foc cu o brichetă.

Reprezentanța diplomatică a Rusiei a transmis condoleanțe familiei și apropiaților victimei, după care s-a folosit de incident pentru a lansa, prin intermediul unui comunicat, o serie de acuzații asupra Kievului, fiind vizibilă susținerea față de „operațiunea militară specială“ lansată de Rusia în Ucraina.

De asemenea, ambasada a pus gestul bărbatului pe seama isteriei antirusești generate în legătură cu presupusul genocid de la Bucha, din apropiere de capitala ucraineană.

Iată mesajul Ambasadei Rusiei la București: 

„Ambasada exprimă profunde condoleanțe rudelor și prietenilor bărbatului care și-a dat foc într-o mașină după o tentativă eșuată de a lovi cu mașina în porțile Ambasadei Rusiei în România.

Trebuie să declarăm cu regret că, indiferent de motivele șoferului, nu există nicio îndoială că a comis acest act sub influența unei explozii de isterie antirusească în legătură cu o provocare înscenată în orașul Bucha. În acest orășel ucrainean nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul la 30 martie, naționaliștii ucraineni au masacrat civili, dând vina pe militarii ruși. De fapt, persoana a devenit victima unei propagande militare dezlănțuite a directorilor neonaziști aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali, care, fără să aștepte rezultatele unei examinări medico-legale și mărturiile martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federației Ruse pe fondul unei operațiuni militare speciale în Ucraina.

Imperiul minciunii colective al Occidentului necesită sacrificii sângeroase, tehnologia a fost elaborată de mult timp, atât în Siria, în cazul provocărilor Căștilor Albe, cât și în 2014, în timpul loviturii de stat din Ucraina. În același timp, suntem convinși că «vânătorii de adevăruri» din mass-media ucraineană și occidentală mainstream, din blogosferă vor trece în mod tradițional sub tăcere faptele dezvăluite de tortură a prizonierilor de război ruși, de intimidare și de ucidere brutală a locuitorilor din Mariupol și din alte orașe ale Ucrainei.

În ceea ce ne privește, subliniem și îi informăm pe cei care nu au posibilitatea de a primi informații obiective, fiind sub capota mainstream-ului propagandei militare occidentale, că scopurile operațiunii militare speciale din Ucraina sunt: 1) protejarea populației din RPD și din RPL de genocidul efectuat timp de 8 ani de către neonaziștii ucraineni ; 2) demilitarizarea Ucrainei, care a devenit un avanpost militar anti-rusesc al NATO, amenințând securitatea națională a țării noastre; 3) denazificarea Ucrainei, unde Occidentul colectiv a tolerat în mod deliberat creșterea sentimentelor radicale de dreapta pentru a crea un proiect geopolitic «anti-rusesc». Cea mai importantă prioritate, așa cum a remarcat comandantul suprem Vladimir Putin, este evitarea prin toate mijloacele a victimelor civile.

Precizăm că, în urma incidentului, niciunul dintre angajații Ambasadei și ai forțelor de ordine românești nu a fost rănit“, a transmis Ambasada Rusiei.

Citește și: Un tânăr de 21 de ani a murit la un raliu dedicat șoferilor amatori, în Brașov. Bărbatul era spectator și a fost lovit de un Lamborghini

Cine ar fi șoferul care a murit

Bărbatul ar fi fost identificat ca fiind Bogdan Drăghici, nascut pe 5 mai 1974, domiciliat în București, sector 5, şeful asociaţiei TATA (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor), condamnat pentru că şi-a abuzat sexual fiica, potrivit primelor informații din anchetă.

Autoturismul, marca Opel Astra, cu numărul de înmatriculare B 58 ASB, este proprietate tatălui său, Drăghici Gheorghe. Bogdan Drăghici avea interdicția de a părăsi țara până la data de 26 mai 2022 și se afla sub control judiciar (mai multe detalii AICI).

Citește și: