Primarul Kievului, avertisment grav pentru România: „Poate fi în planurile rușilor, mai mult ca sigur“

Primarul Kievului, avertisment grav pentru România: „Poate fi în planurile rușilor, mai mult ca sigur“

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a vorbit, în cadrul unui interviu, despre următoarele mișcări ale Rusiei, avertizând România că „poate fi în planurile“ acesteia. Totodată, edilul a dat asigurări că, din punctul său de vedere, capitala ucraineană nu va fi niciodată ocupată de forțele ruse. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos.

„România poate fi în planurile rușilor“

Primarul din Kiev, Vitali Klitschko, a vorbit recent despre situația de securitate din Ucraina și despre următoarele mișcări ale lui Vladimir Putin, oferind asigurări, în cadrul unui interviu acordat pentru News Hour with CNN, că, din punctul său de vedere, capitala Ucrainei – Kievul – nu va fi niciodată ocupată de forțele ruse.

„Sunt foarte mulți oameni răniți și uciși. Doar în orașul nostru, Kiev, până acum aproape 300 de persoane sunt rănite. Planurile rușilor nu sunt secrete. Kievul este ținta. În patru zile avioanele au încercat să pună stăpânire pe Kiev. Ca primar al Kievului le-am spus tuturor că soldații ruși nu vor ocupa niciodată Kievul.

Peste un milion de bărbați sunt în Kiev. Avem baricade construite pe stradă, la fiecare intersecție. Prin jumătate din corpul meu trece sânge rusesc pentru că mama mea e rusoaică. În Ucraina locuiesc oameni pașnici, nu am fost niciodată agresivi cu nimeni“, a declarat Klitschko.

Citește și: România devine o forță uriașă în lume, anunțul oficial care ne plasează în topul celor mai importante țări. Rolul războiului de lângă noi

Avertismentul vine din partea primarului din Kiev

Cu toate acestea, edilul a menționat că imaginile din Kiev sunt cutremurătoare, în deosebi când vine vorba despre copiii uciși în urma atacurilor trupelor ruse.

„Copii uciși, femeile care plâng, bucăți din corpurile oamenilor pe străzi. Este un coșmar“, a adăugat primarul ucrainean.

Întrebat de reporteri dacă Putin se va limita doar la Ucraina în încercarea acestuia de a reface Imperiul Rus, Vitali Klitschko a afirmat că următoarele ținte ale președintelui rus ar putea fi fostele state sovietice, inclusiv România.

„Planurile lui Putin sunt să refacă Imperiul Rus și România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambițiile rușilor? Donetsk și Lugansk? Nu! Ucraina? Nu! Rușii au invadat Țările Baltice? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile rușilor“, a spus primarul Kievului.

Citește și: