Primăria Capitalei a ajuns la un acord privind datoria către familia Constanda. Cum va plăti cele 125 de milioane de euro

Primăria Capitalei a ajuns la un acord privind datoria către familia Constanda. Cum va plăti cele 125 de milioane de euro

Nicușor Dan a semnat un acord cu familia Constanda pentru a plăti eșalonat, în următoarele 50 de luni. Astfel, se va plăti datoria de circa 125 de milioane de euro pe care Primăria Capitalei o are.

Anunțul făcut de Nicușor Dan. Ce se întâmplă cu datoria uriașă a familiei Constanda

„În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătorești definitive din anii trecuți. Acordul prevede eșalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăți lunare până la stingerea întregii datorii”, a spus primarul Capitalei.

Acesta spune că este foarte importantă prevederea potrivit căreia conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate sub nicio formă pe perioada derulării acordului.

Citește și: Se decide azi, 30 aprilie, cât de grea va fi viața în România. Costul exorbitant al energiei termice de la 1 aprilie, pe masa Guvernului

„Acesta este punctul final al negocierilor purtate de mai bine de un an de zile, în care un rol important l-a avut și Comisia Constanda din primărie, cea care a avut mai multe întâlniri dedicate găsirii de soluții la această problemă (atât întâlniri interne, cât și cu familia ori avocații familiei Constanda). Subliniez, de asemenea, că aceasta este ultima eșalonare de datorii dintr-un șir de eșalonări pe care am fost obligat să le fac de la preluarea mandatului, pentru a repune pe picioare PMB din punct de vedere financiar și pentru a-i reface credibilitatea pe piața financiar-bancară.

Reamintesc aici că am avut negocieri în urma cărora am reușit să eșalonăm mai multe datorii lăsate de administrația Firea și menționez aici doar patru dintre ele: datoria STB către ANAF, datoria municipalității pentru autobuzele Otokar cumpărate și neplătite, datoria pentru stațiile de autobuz, datoria pentru iluminatul de sărbători 2020-2021 (antamat și acesta în perioada Firea)”, conchide edilul.

La începutul lunii mai, conturile blocate, ale Primăriei din București au fost blocate după o sentință definitivă într-un dosar cu omul de afaceri Costică Constanda.

Citește și: Nicușor Dan, anunț major despre transportul public de noapte în Capitală. Se întâmplă de la 1 iunie

 

Citește și:
Etichete: