Prima motocicletă „zburătoare”: la ce este utilă

Prima motocicletă

David Mayman, fondatorul JetPack Aviation, spune că s-a îndrăgostit de zbor: „Un avion Cessna va naviga cu 120 mph”. Iată ce presupune această motocicletă inovatoare.

Totuși, nu a vrut doar să zboare cu avioane. Compania sa veche de zece ani, cu sediul în California, creează jetpack-uri și antrenează atât civilii, cât și personalul militar cum să le piloteze, deși la 4.950 de dolari pentru un program de două zile, nu este chiar pentru pasionații ocazionali.

Există o singură problemă cu această carieră neobișnuită: lui Mayman însuși îi este frică de înălțimi. Într-un interviu axat în principal pe noua motocicletă zburătoare a JetPack Aviation, numită Speeder, Mayman a spus cum crede el că va arăta viitorul aviației.

Această motocicletă zburătoare are mai multe avantaje

Speeder este un vehicul utilitar aerian. Într-o oarecare măsură, se îndepărtează de conceptul de motocicletă zburătoare, pentru că atunci când oamenii se gândesc la motociclete se gândesc la recreere. Cazul de utilizare principal este într-adevăr răspunsul de urgență și ajutorarea în caz de dezastre, mai degrabă decât recreațional.

Imaginează-ți că a fost un uragan. Drumurile sunt avariate, nu poți pune camioane pe drum –acestea pot zbura aproape în orice vreme – chiar dacă este ploios și nu poți vedea orizontul.

“În aeronava noastră chiar nu contează. Ai putea avea un vânt de 40-50 mph și ambarcațiunea noastră va fi încă solidă. Cred că utilizarea recreativă va fi în faza 2 sau faza 3”, spune David Mayman, pentru Futurism.

Aflăm că, dacă zboară la 6 mii de metri, va face asta pentru că este un teren muntos.

“De obicei, este proiectată să zboare la trei sute de metri deasupra nivelului solului. În Himalaya poți zbura la 6 mii de metri. Ar putea fi operată în mod autonom, poate expedia provizii medicale acolo unde trebuie să zboare la acea altitudine. Un pilot ar avea nevoie doar de oxigen’’, a explicat Mayman.

Întrebat cât de rapidă va fi, Mayman a răspuns: „Incredibil de rapid. Un avion Cessna va naviga cu 120 mph”.

Citește și: