Previziunea lui Elon Musk pentru investiții în 2022: așa se fac banii la momentul de față

Previziunea lui Elon Musk pentru investiții în 2022: așa se fac banii la momentul de față

Elon Musk este cel mai bogat om din lume, situație financiară care îl pune într-o poziție privilegiată când vine vorba de perspective de investiții. Cu alte cuvinte, știe cum se fac banii și ar fi bine să ai în vedere sfaturile lui.

Elon Musk se află la momentul de față în spatele unora dintre cele mai importante companii de pe mapamond, Tesla și SpaceX, pe lângă o serie de firme mai mici. Deși își concentrează aproape tot timpul pe buna funcționare a firmelor pe care le conduce, tocmai și-a făcut timp să cumpere Twitter și să dea câteva sfaturi de investiții. Nu de alta, dar opinia sa, litiul este un metal extrem de profitabil în 2022 și în anii care urmează. Ca referință, respectivul metal este ingredientul principal în bateriile care au devenit indispensabile în viața noastră, inclusiv în mașinile electrice.

Elon Musk face mulți bani din litiu

În contextul în care nicio mașină Tesla nu ar ieși pe ușa fabricii fără o baterie pe litiu, Musk a început de ceva timp să se implice în prelucrarea litiului. Mai mult decât atât, cel mai bogat om de pe mapamond încurajează pe alții să facă același lucru, mai ales în contextul în care aprovizionarea cu litiu a marilor producători auto este deficitară. Oferta nu reușește să se alinieze cu cererea.

În opinia lui Elon Musk, deficitul de litiu din piață este ”factorul limitator” din spatele creșterii producției de mașini electrice. ”Marjele la litiu sunt practic, deja, marje de industrie software… Îți place să faci bani? Ei bine, afacerea cu litiu este pentru tine”, și-a sintetizat șeful Tesla opinia pe subiect.

În cazul în care vezi ca umanitar sfatul lui Elon Musk legat de litiu, nu este cazul. De faptul, îndemnul este pentru binele său. Miliardarul a mai spus în trecut că, dacă nu reușește să rezolve în timp util problemele de aprovizionare pentru materiile prime din spatele celulelor de baterii Tesla, producția gigantului va avea de suferit.

Citește și: