Pierderi la vârful armatei lui Putin. Soldații unui regiment rus de elită au fost uciși în conflict

Pierderi la vârful armatei lui Putin. Soldații unui regiment rus de elită au fost uciși în conflict

Războiul din Ucraina nu a produs doar distrugeri pe teritoriul statului invadat, numeroase pierderi fiind înregistrate și în rândul armatei lui Putin. Soldații din cadrul unui regiment rus de elită au fost uciși în urma conflictului. Aceștia făceau parte din Regimentul de elită 331 Gardă de parașutiști, potrivit BBC.

Noi pierderi înregistrate de armata rusă. Soldații unui regiment de elită, uciși în război

Mai multe zeci de militari ruși, din cadrul unui regiment de elită, au fost uciși în timpul conflictului din Ucraina. Deși Regimentul 331 Gărzi de Parașutiști ar fi avut toate șansele să se remarce pe parcursul războiului, acesta a fost dezbinat treptat.

Inițial, comandantul regimentului, Col Serghei Sukharev, a fost ucis în Ucraina pe 13 martie, fiind decorat postum cu medalia Eroul Federației Ruse. În cadrul funeraliilor, ministrul adjunct al Apărării, generalul Iuri Sadovenko, a declarat că militarul „a trăit pentru viitor, pentru viitorul poporului nostru, un viitor fără nazism”.

Deși victimele forțelor armate ruse nu sunt raportate de către oficialii ruși, serviciile de informații internaționale reușesc să descopere pierderile suferite în rândul soldaților lui Putin. Astfel, recent, potrivit BBC, cel puțin 39 de soldați din cadrul Regimentului 331 au murit în luptă. Aceștia făceau parte dintr-o coloană care a avansat în teritoriul ucrainean prin Belarus, alături de forțele aeropurtate ale Rusiei. Avansul acestora a fost rapid, însă forțele armate au fost atrase într-un blocaj distructiv la marginea capitalei.

Soldații unui regiment rus de elită, uciși în Ucraina
Mai mulți soldați din cadrul Regimentului 331 din armata rusă au fost uciși

Soldații din regimentul 331 al forțelor ruse, „cei mai buni dintre cei mai buni”

Soldații din cadrul Regimentului 331 era considerat de către oficialii ruși drept membrii unor trupe de elită. În cadrul unui clip video postat în urmă cu un an de zile, un general caracteriza forțele armate din cadrul acestor trupe de elită ca fiind „cei mai buni dintre cei mai buni”. Această unitate militară a servit de-a lungul timpului în conflict în zona Balcanilor, Cecenia, făcând parte și din intervenția armatei ruse în regiunea Donbas din Ucraina, în 2014.

Totodată, soldații din Regimentul 331 au luat parte în mod regulat și la paradele din Piața Roșie de la Moscova, cu ocazia diferitelor evenimente oficiale. În plus, aceștia au reprezentat unul dintre exemplele clare că armata rusă este în schimbare, soldații din serviciul național fiind înlocuiți cu profesioniști sub contract, motiv pentru care aceștia ar fi trebuit să se remarce în cadrul invaziei.

Decesele din cadrul regimentului de elită au început să fie confirmate încă de la începutul lunii martie. Cadavrele au fost returnate la Kostroma, o comunitate aflată la 300 km nord-est de Moscova. Mai multe imagini și informații au fost postate de către familie și apropiații soldaților uciși în Ucraina pe V Kontakte, echivalentul rusesc al Facebook, și transmit „memorie eternă” celor răpuși în conflict.

Citește și: