Până și Facebook a renunțat la fanteziile cu monede digitale: ce face cu alternativa la Bitcoin

Până și Facebook a renunțat la fanteziile cu monede digitale: ce face cu alternativa la Bitcoin

Facebook a luat o decizie cel puțin surprinzătoare, în privința proiectului său cu monede digitale – Diem.

La mai bine de doi ani după ce a fost anunțată pentru prima dată, criptomoneda sponsorizată de Facebook cunoscută anterior sub numele de Libra pare să se apropie de sfârșit. Asociația Diem, înființată de Facebook pentru a gestiona tokenul digital, vinde criptomoneda.

200 de milioane de dolari sunt în joc

Acesta va fi preluat de către gigantul bancar californian Silvergate Capital Corp. Suma pentru care va fi realizată tranzacția se ridică la valoarea de 200 milioane dolari.

Meta, compania cunoscută anterior ca Facebook, este unul dintre membrii fondatori ai asociației.

Important de notat, în această ecuație, este faptul că Diem a reprezentat cel mai ambițios pariu al Facebook pe criptomonede, iar această vânzare îi face pe unii să se întrebe dacă nu cumva Facebook și-a pierdut încrederea în aceste active.

Totuși, la începutul acestei săptămâni, jurnaliștii de la Bloomberg au transis că Meta ia în calcul vânzarea activelor Diem, ca o modalitate de a returna capital investitorilor din spatele acestui proiect.

Deși inițial Facebook își pusese mari speranțe în acest activ, din 2019 și până în prezent ambiția investitorilor și planurile lor de viitor asupra acesteia au fost radical reconsiderate și diminuate.

Mai trebuie punctat și faptul că, încă de la început, Asociația Libra s-a confruntat cu o opoziție puternică din partea autorităților de reglementare și a băncilor centrale.

Mai mult decât atât, există și unele probleme administrative în cadrul acestui proiect. În urmă cu câteva luni, David Marcus, care a condus toate proiectele cripto pentru Meta, a părăsit compania.

În cele din urmă, trebuie să știi faptul că dacă vânzarea activelor Asociației Diem va avea loc, Meta și partenerii săi din asociație vor primi niște bani înapoi, în timp ce Silvergate Capital va deveni singura companie responsabilă de proiectul Diem.

Citește și: